Bodrum Ticaret Odası Yeni Hizmet Binası İçin İhale Yapıldı

Bodrum Ticaret Odası'nın internet sitesindeki haber şu şekilde:

Bodrum Ticaret Odası’nın mevcut hizmet binasının artık ihtiyaca cevap vermemesi üzerine üyelere verilen hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla yeni bir hizmet binasına ihtiyaç duyulmuştu.

Türkiye’de Ticaret Odaları arasında ilk kez mimari tasarım yarışması ile hizmet binasının mimarisi oluşturuldu. 03 Ağustos 2015’te başlayan süreç 24.10.2015’te yarışmanın sonuçlanması ile hızlanmıştı.

Yarışmayı kazanan projenin uygulanması kapsamında 01 Mart 2016 tarihinde ihale ilanına çıkıldı. 21 Mart 2016 saat 17:00’ye kadar gelen ihale başvuruları ise 22 Mart 2016 saat 10:00’da gerçekleşen açık ihale usulüne uygun oturumla değerlendirilmeye başlandı. Kamu ihale kanununa tabi olmayan BODTO’da ki açık ihale toplantısına gelen basın mensupları katıldılar.

BODTO Hizmet Binası için başlayan süreç ihalenin yapılması ile sona yaklaşıyor

BODTO Hizmet Binası için kurulan ihale komisyonu şartnameye uygun olarak gelen teklif mektuplarını, firma yetkilileri ve basının huzurunda açıldı.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon ile ihale komisyon üyeleri ve teklif veren firma temsilcilerinin katılımı ile ilk oturum gerçekleşti.

BODTO Başkanı Kocadon ihaleye katılan firmalara ihaleye gösterdikleri ilgi ve verdikleri tekliflerden dolayı teşekkür ederek; “Biz şeffaf bir ihaleye yapmaya gayret ettik. Önce bir yarışma yaptık. Her halde uzun zamandır Muğla’da böyle bir yarışma yapılmamış. Yurtdışından dahi katılımların olduğu, 27 grup yarışmaya katıldı. Umuyorum ihalemizi de bu yarışma gibi başarılı bir şekilde sonuçlandırırız. Amacımız ortak hep beraber açık ve şeffaf bir şekilde herhangi bir soru işareti bırakmadan bitirmek istiyoruz. Ben geldiğiniz için, katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ise ihaleye katılan firmalara teşekkür ederek çok güzel hazırlanmış dosyalar olduğunu vurgulayarak; “Bodrum için çalışıyoruz, hizmet binamızın da tüm Muğla’ya hizmet vereceğini düşünüyoruz. İhaleye katılan katkı veren tüm firmalara teşekkür ediyoruz” dedi.

İhaleye katılan firmalar ise şöyledir;

1. Erdem Mersin Ekonerji
2. Deka İnşaat
3. İla İnşaat
4. Emn Mimarlık
5. Ölçek Müh. Ve M.Polatlı Ortak Girişimi

İhale komisyonu tarafından yapılacak teknik ve idari değerlendirme sonrasında ihale sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın