Bodmin Hapishanesi’nin Otele Dönüşümü

Bodmin Hapishanesi’nin Otele Dönüşümü

Cornwall'daki Bodmin Hapishanesi, Twelve Architects tarafından otele dönüştürüldü.

70 butik odadan ve 4 kattan oluşan Bodmin Hapishanesi Oteli, üç yüz yıllık hapishanenin etkileyici orijinal mimarisini yaratıcı ve çağdaş tasarımla iç içe geçiren yeni bir konaklama deneyimine dönüştürmüş. Odalar, üç yüz hapishane hücresinden dönüştürülmüş olup, yapının var olan parmaklıklı pencereleri, rengi solmuş taş duvarları ve tavanlar dahil olmak üzere birçok orijinal özelliği korumuş.

2015’te proje başlamadan önce, hapishane çatı strüktürünü tamamen yok olmuş ve binayı çoğu unsura açık halde bırakıp yeşilliklerle kaplanmış. Yüzeyler yıllar içinde soyulmuş ve yıkım girişimlerinden dolayı bazı duvarlar zarar görmüş. Orijinal çatının ilkelerinin kullanılmasıyla, atriyum artık tam boydaki çağdaş bir tavan penceresi ile doğal olarak aydınlatılıyor.

Mimarlık ofisinin tasarım felsefesi, her temas noktasında sürükleyici bir ziyaretçi deneyimi yaratırken binanın benzersiz niteliklerini ortaya çıkarmak olmuş.

Bu çoklu-duyusal deneyim sayesinde, konuklar binaya yaklaşırken yeni tavan pencereleriyle birlikte hapishane kulesinin dramatik manzarasına tanık olmalarıyla başlıyor.

Ziyaretçiler, eski durumuna geri getirilmiş yürüyüş yollarıyla ve çatı penceresinden görülen ikonik kulenin manzarasıyla beraber, doğal olarak aydınlatılmış alanı ilk görebilecekleri yer olan lobi ile karşılanıyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın