Bob Borson’dan Mimarın Masası

"Life of an architect" blogunun yazarı mimar Bob Borson da mimarların çalışma ortamlarını elde ettiği fotoğraflarla belgelemeye çalışıyor.

Mimarların çalışma ortamlarını merak eden Borson, Arkitera’nın Türk mimarlara yönelttiği çağrıyı kendisi de dile getirmiş ve elde ettiği fotoğraflarla mimarların çalışma ortamlarını belgelemişti. Birçok mimardan masalarının fotoğraflarını çekmelerini isteyen ve bu fotoğrafları “Life of an architect“te yayınlayan Borson, mimarların çalışma ortamlarına dair güzel bir arşiv elde etti. Borson, merak ettiği ve göstermek istediği şeyleri, kısa yazısıyla birlikte gönderilen fotoğrafları paylaşarak dile getirmişti.


Bob Borson’ın ofisi

Gördüğünüz fotoğraf benim ofisimden bir görüntü. Bu fotoğrafı çekmemin sebebi ise geniş açılı bir lens ile fotoğraf çekme arzusu ve bu küçük odanın bir fotoğrafa nasıl sığdırılabileceğini merak etmemdi. Bu fotoğrafı çekmem, beni çalışma ortamlarını ve özelde mimarların masalarını düşünmeye zorladı.

Bir mimarlık ofisi üzerine daha önce yazmıştım fakat bu sefer mimarların masalarına odaklanmak istedim. Soru şu: Sadece çalışma alanına bakarak o kişiye dair fikir üretilebilir mi? Mimarlar ve iç mimarlardan, hiç temizlemeden olduğu gibi kendi masalarına ait fotoğrafları paylaşmalarını istedim. Masaların benzerlikleri olup olmadığını merak ediyordum.

Masaları düzenli mi yoksa karışık mı?
Masaları ilginç şeylerle mi donatılmış yoksa sade bir hali mi var?
Kaç tane çizim masası ve bilgisayar var?
Masaları büyük mü yoksa küçük mü?
Açık ofis düzenlemeleri, özel ofisler veya odaları var mı?
Masalar kişisel özellikleri mi yansıtıyor yoksa ofis kültürünü mü?

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın