BM’nin düzenlediği yarışmada bir Türk, yarışmayı birinci olarak götürüyor

"The Future We Want" projesi kapsamında dünya çapında düzenlenen "Damla Reklamları Afiş Yarışması"na katılan 45 Avrupa ülkesinden 3 bin 500 proje arasından bir Türk tarafından yapılan proje yarışmayı 1. olarak götürüyor.

Birleşmiş Milletler Avrupa Bölgesel Bilgi Merkezi (UNRIC) öncülüğünde ve birçok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen ‘Su kaynaklarının yanlış kullanımı, küresel ısınma ve susuzluk’ ile ilgili sorunlara dikkat çekmek amacıyla başlatmış olduğu ‘The Future We Want’ projesi kapsamında dünya çapında ‘Damla Reklamları Afiş Yarışması’ düzenlendi. Yarışmaya katılan 45 Avrupa ülkesinden 3 bin 500 proje arasından bir Türk tarafından yapılan proje yarışmayı 1. olarak götürüyor.

Yarışmayı birinci sırada götüren Kayseri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Onur Toprak, Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na konuştu. Onur Toprak, bu tür yarışmaları internet üzerinden hep takip ettiğini söyledi. Birleşmiş Milletler Çevre Programı kapsamında düzenlenen bu yarışmayı internet üzerinde gördüğünde yarışmaya başvurmaya karar verdiğini ifade etti. Yarışmaya katılmak için projesini Kayseri-Ankara arasında yolculuk yaparken otobüste yaptığını ifade eden Toprak, daha sonra projesini sisteme yüklediğini kaydetti. Projeyi sisteme yükledikten sonra bir aylık bir süre hiç merak edip ne olduğuna bakmadığının belirten Toprak, bir ay sonunda sisteme girerek projesine baktığında afişinin bakılma ve beğenilme oranının yüksek olduğunu görünce çok şaşırdığını belirtti.

İnternet üzerinden yapılan bu yarışmada, TV reklamları gibi görsel yönden oy toplanmadığını ifade eden Toprak, bu yarışmada kullanılan sistemin viral reklam (kulaktan kulağa) sistemi olduğunu, internet üzerinden arkadaşlara davetler gönderilerek işlediğini kaydetti. Bu afiş yarışmasının birçok kurum ve kuruluş tarafından dünya genelinde desteklendiğinin altını çizen Toprak, yarışmada oylama kısmının 1 Mart günü başladığını, 21 Mart Çarşamba günü gece yarısına kadar süreceğini ifade etti.

45 Avrupa ülkesinden 3 bin 500 afiş projesinin yarışmaya katıldığını hatırlatan Onur Toprak, şu an itibariyle yarışmayı 1. sırada götürdüğünü, ancak yarışmanın böyle tamamlanması için halkın kendisine oy vererek desteklemeleri gerektiğini ifade etti. Destek olmak isteyenlerin http://www.dropbydrop.eu/13498 adresine girip, beğen tuşuna basarak kendisine destek olabileceklerini sözlerine ekledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın