Bloomberg Bisiklet Altyapısı Girişimi’ne Başvurular Başladı

Bloomberg Philanthropies, dünya çapında 10 şehrin güvenli, birbirine bağlı ve yenilikçi bisiklet altyapısı oluşturmasına ve sakinlerine sürdürülebilir mobilite seçenekleri sağlamasına yardımcı olacak Bloomberg Bisiklet Altyapısı Girişimi (Bloomberg Initiative for Cycling Infrastructure - BICI)’ni başlattı.

BICI, şehir yöneticilerinin çok sayıda kişiye hizmet veren, birbiriyle daha fazla bağlantılı ve kapsamlı bisiklet altyapısı oluşturma konusundaki acil ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak için tasarlanmış.

BICI, Global Designing Cities Initiative (GDCI) ile ortaklaşa yönetilecek. Projeleri hayata geçirmek için maksimum 1 milyon dolarlık yardımın yanı sıra, her şehir aynı zamanda GDCI’den proje uygulaması, bisiklet tesisi tasarımı, veri toplama, etkileşim vb. konularda teknik yardım alacak.

Türünün ilk örneği olan bu program, nüfusu 100.000’den fazla olan şehirlerin katılımına açık ve başvurular 10 Kasım 2022 ile 3 Şubat 2023 arasında yapılabiliyor.

Başarılı şehirler, insanların güvenli, verimli ve sürdürülebilir bir şekilde hareket etmelerini sağlayan ulaşım sistemlerine ihtiyaç duyuyor. Kapsamlı bisiklet ağları bu ihtiyaçları karşılarken halk sağlığını ve refahını da iyileştirebiliyor. Araştırmalar sürekli olarak bisiklet altyapısı inşa etmenin yatırımlarının ötesinde sosyal faydalar sağladığını ve bisiklete binen insanların daha sağlıklı ve daha mutlu olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, birçok şehirde bisiklet sürmenin önündeki önemli bir engel, güvenli bisiklet altyapısının olmaması.

Seçilen on şehir, 2023 yılı bahar aylarında duyurulacak ve BICI onlara yalnızca bisikleti yerel olarak ilerletme fırsatı vermekle kalmayacak, aynı zamanda küresel anlamda bisiklet konusunda en iyi uygulamaları nasıl geliştireceklerini öğrenecekleri küresel bir ağa katılma fırsatı da verecek. Resmi teknik yardım ve diğer kazanan şehirlerle toplantılar da dahil olmak üzere diğer program destekleri, 2023 yazında başlayacak ve üç yıla kadar devam edecek.

Detaylı bilgi: https://bloombergcities.jhu.edu/bici

Etiketler

Bir yanıt yazın