Bjarke Ingels Group Tasarımı Virgin Hyperloop Pegasus Kapsülünün İlk Testleri Yapılıyor

BIG-Bjarke Ingels Group ve Kilo Design tarafından tasarlanan, Virgin Hyperloop’un Pegasus kapsülünün ilk testleri Nevada Çölü’nde yapılıyor.

BIG, Kilo Design ile iş birliği içinde, kara tabanlı otonom bir ulaşım sistemi için, yeni bir araç tipolojisi olan Pegasus, bir diğer ismiyle XP-2’yi tasarladı. Pegasus, içi ve dışı yeni ve tamamen farklı bir tipolojide, basınçlı bir araç.

Bir yıldan fazla süren bir çalışmanın ardından, ilk yolcular bu yeni ulaşım yöntemini Virgin Hyperloop’un Las Vegas’taki DevLoop test alanında deniyor. Test, endüstride tanınan bağımsız güvenlik değerlendiricisi tarafından denetlendi. Pegasus’un başarısı ulaşımda tarihi bir döneme işaret ediyor.

“Virgin Hyperloop, seyahat etme şeklimizi kökten değiştirebilir. Virgin Hyperloop, Pegasus kapsüllerimizle bir ülke veya hatta bir kıtada ilerleme deneyimini, sonunda tüm dünyayı kaplayacak ve küresel seyahati daha sürdürülebilir bir yöne itebilecek bir metro sistemine dönüştürüyor. Başarılı bir testle, Hyperloop seyahatinin önemli bir dönüm noktasına ulaşmasından heyecan duyuyorum ve iş birliğimizi sürdürmek ve bu yeni seyahat yöntemini gelecek nesiller için gerçeğe dönüştürmek için sabırsızlanıyorum.”
Bjarke Ingels

BIG ve Kilo’nun podun ilk kullanım durumu için tasarım yaparken, aynı zamanda gelecekteki Virgin Hyperloop araçları için tasarım dili ve özellikleri de tanımlamışlar. Üretilecek aracın 28 yolcuya kadar kapasitesi olsa da bu 2 kişilik bölme, yolcuların bir Hyperloop aracında güvenli bir şekilde seyahat edebileceklerini göstermek için yapıldı.

“BIG ve Kilo ile birlikte, bir yere gitmeyi değil, bir yere gitmeyi düşündüğünüz anda başlayan kusursuz bir deneyim üzerinde çalıştık. Araba, tekne, tren veya uçak satmıyoruz, zaman satıyoruz.”
Virgin Hyperloop Kurucu Ortağı Josh Giegel

Josh Giegel ve Sara Luchian

Etiketler

Bir yanıt yazın