Bjarke Ingels Group (BIG) Audemars Piguet’nin Tarihi Merkezine Ek Bina Tasarladı

Bjarke Ingels Group (BIG)’un İsviçreli saat markası Audemars Piguet için tasarladığı ek yapı tamamlandı.

Fotoğraflar: Iwan Baan

Saat markası Audemars Piguet, İsviçre’deki tarihi merkezini genişletmek için 2014 yılında bir yarışma açmış, yarışmayı Bjarke Ingels Group (BIG) kazanmıştı.

Ingels ve ekibi, Jules Louis Audemars ve Edward Auguste Piguet’in 1875’te atölyesini kurduğu, şirketin en eski binasını tamamlamak için spiral şekilli bir cam pavyon tasarladı.

Hem müze hem de Auduet Piguet’nin zanaatkârları için bir çalışma yeri olarak hizmet veren bina, ziyaretçilerin saatler üzerinde çalışan şirketin personelini gözlemleyebileceği geleneksel atölyeler de içeriyor. İki yüzyıldan fazla bir geçmişe sahip olan müzede, minyatür ve geleneksel olmayan tasarımlar da dahil olmak üzere 300’den fazla saat sergileniyor.

Peyzaja entegre edilen pavyonun cam cephesi çelik çatıyı desteklerken, binanın dış yüzeyi boyunca ışığı ve sıcaklığı düzenlemek için pirinç bir ağ bulunuyor. Yeşil çatı biriken suyu emerken sıcaklığı düzenlemeye yardımcı oluyor.

Binanın katları, doğal arazinin eğimine uyum sağlamak farklı eğime sahip.

Yapı, plan düzleminde, merkezden çıkarak saat yönünün tersinde hareket eden çift spiralden oluşuyor.

Markanın kampüsü içerisinde BIG ve yerel mimarlık ofisi CCHE bir de otel tasarlıyor. Otelin 2021 yılında açılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın