Bisikletiniz ile Gece Parlamak İster misiniz?

Şehir ışıkları ve ay ışığından esinlenen Mission Bicycle Company üyeleri San Fransisco'da dünyanın ilk retro-yansıtıcı bisikletini üretti.

Bisikletin adı Lumen.

Bu patentli buluş Lumen’in iskeletine veya tekerine çarpan tüm ışıkları yansıtıyor. Farklı 5 boyutta üretilen bisiklet, dünyada ticareti yapılan ilk yansıtıcı bisiklet olma özelliğine sahip.

Geceleri tüm ışıkları yansıtan bu bisikletin açma-kapama düğmesi yok, ya da herhangi bir bataryaya ihtiyaç duymuyor. Tüm bisiklet kullanıcılarının otomobillerin ortasında ihtiyacı olan gece farkedilme gerekliliğine güzel bir cevap.

Etrafındaki tüm ışığı yansıtarak çok yoğun bir sinyal oluşturuyor. Tüm iskeletin ve jantların kaplanmasıyla herhangi bir bisiklette olabilecek yansıtıcı yüzeylerden daha fazlasına sahip. Bu etki “kedi gözü” olarak biliniyor ve yaklaşık 300 metre öteden farkedilebiliyor.

Hikayesi trafik işaretlerinde görmeye alışkın olduğumuz yansıtıcı yüzeylerin neden bisikletlerde olmadığı sorusuyla başlıyor. Mission Bicycle Company üyeleri kendilerine yeni bir çözüm ortağı buluyorlar ve bu 2 boyutlu kaplamayı 3. boyuta taşıyorlar. Yansıtıcı yüzeyi oluşturan toz kaplamanın patent sahibi de Halo Coatings. 

Birlikte gerçekleştirilen bu başarı kendini bisiklet çeşitlerinde de gösteriyor. Vitesli vitessiz, rengarenk çeşitleriyle Lumen göz dolduruyor. Özellikle de şehiriçi trafiğinde göz dolduracak bu tasarımın fiyat aralığına bakacak olursak, her keseye uygunundan var diyebiliriz. Tabii bizim kentlerimiz “şehiriçi bisiklet kullanım” kavramına tam anlamıyla alışmadığı sürece bu yansıtıcı yüzeyler sizi korur mu bilemiyoruz. 

Etiketler

Bir yanıt yazın