Bisiklet ve Skuter Park Alanı: Elektrikli Skuterler için Yeni Uygulama

Fotoğraflar: Muharrem Gürbüz
Resmi orijinal boyutunda göster

Bisiklet ve Skuter Park Alanı: Elektrikli Skuterler için Yeni Uygulama

Elektrikli skuterlerin düzensiz parklanmasından kaynaklı sorunların çözümüne ilişkin olarak İBB Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan proje ile İstanbul’un muhtelif noktalarına "Bisiklet ve Skuter Park Alanı" uygulamaları yapılacak. İlk uygulama Bağdat Caddesi üzerinde hayata geçirilerek projenin detayları konuşuldu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe ve Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan elektrikli skuterlerin düzensiz parklanmasından kaynaklı sorunların çözümüne ilişkin olarak İBB Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Bisiklet ve Skuter Park Alanı” çalışmasını anlatarak projenin detayları hakkında bilgiler verdi.

Yapılan açıklamalarda elektrikli skuterlerin “Bisiklet ve Skuter Park Alanı” bulunan bölgelerde yalnızca bu alanlara park edilmesinin sağlanacağı ifade edildi. Bu durumun ise “çipleme yöntemi” ile zorunlu hale getirileceği belirtildi. Uygulamanın ilgili firmalar ile de görüşülerek hayata geçirileceğini vurgulayan Utku Cihan yapılan çalışmaların ise İstanbul il geneline ilişkin olarak hazırlandığını ifade etti.

İlk uygulama ise Kadıköy Bağdat Caddesi üzerine Göztepe 60. Yıl Parkı’nın önünde yer alan yaya yoluna yapıldı. Uygulama, yaya yolunun geniş olduğu durumlarda yaya yoluna dar olduğu durumlarda ise belirlenen uygun noktalarda yapılacak. Bunun için gerekli çalışmanın yapıldığı ve Kadıköy ilçesi özelinde de 52 noktanın belirlendiğinin altı çizildi. Konu ile ilgili henüz bir yasal düzenlemenin olmadığını ve ilgili bakanlık ile de görüşme sağlandığını ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe bu yasal boşluğa ilişkin bugün hazırlıklı olan kurumun İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurguladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın