Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ne Rem Koolhaas Dokunuşu

1951 yılında tamamlanarak kullanıma açılan, Le Corbusier ve Oscar Niemeyer gibi usta isimlerin katkılarıyla şekillenen Birleşmiş Milletler Genel Merkez Binası şu günlerde 68. Genel Kurul toplantıları sebebiyle hareketli günler yaşıyor.

Binadaki North Delegates Bekleme Salonu için 2009 yılında kapsamlı bir yenileme çalışması başlatıldı. Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın isteği üzerine Rem Koolhaas, Hella Jongerius, Irma Boom, Gabriel Lester ve Louise Schouwenberg’ten oluşan bir tasarım ekip oluşturuldu.

Ekip, salonun tarihi karakterini, bazı orijinal İskandinav tasarımlarını ve sergilenen sanat eserlerini de koruyarak yeni bir mekan yarattı. Mekandaki kalıcı mimari değişim East River manzarasını kapatan asma katın yıkılması oldu.

Jongerius mekan için iki yeni mobilya tasarımı, 30.000 porselen boncuktan üretilen perde ve yeni bir renk paleti tasarladı.

Bekleme Salonu 25 Eylül Çarşamba günü Hollanda Kraliçesi Máxima, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moonve Hollanda Dışişleri Bakanı’nın katılımıyla açılacak.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın