Biri Bize Temel Tasarımı Anlatsın!

10 temel tasarım ilkesinin ne olduğunu bildiğinizi ve yeterince kullanıldığınızı düşünüyor musunuz?

Tamam bilenlere en baştan temel tasarım 1’i anlatacak değiliz. Sadece ufak hatırlatmalarda bulunacak çok keyifli bir projeye yer vereceğiz diyelim ve sözü hemen Efil Türk’e verelim.

Tasarım ilkelerinin tam olarak bilinmediğini ve uygulanmadığını farkeden Dokuz Eylül Ünivesitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Efil Türk bitirme projesi olarak 3D kesilmiş bir kolaj çalışması hazırladı.

Elementlere odaklanan çalışmada 10 temel ilke olan “Hiyerarşi, denge, doku, ritim, mekan, proporsiyon, vurgu, hareket, kontrast ve uyum” benzersiz bir estetik ile görselleştirildi.

Posterlerin her biri 50X70cm boyutlarında ve satın alınabiliyor.

Çalışma basit ama keyifli detaylara sahip. Bunlara örnek olarak vurgu, gri arka zemin üzerine turucu ve kırmızı üçgenler ile hiyeararşi ise bir dizilim ile sunuluyor.

Efil Türk çalışmanın hem eğitici hem de lezzetli bir iş olduğu kanısında. Kendisi çalışmayla ilgili “Bilgisayar olmadan da etkili ve modern kompozisyonlar üretilebileceğini vurgulamak bir diğer amacımdı.” diyor.

Bilgisayarda yapılabilecek bir çalışmanın kağıtla ile yapılması ve bu denli özel olması konusunda ise “Genelde projelerimde bana daha fazla özgürlük tanıdığını düşündüğüm için kağıt kullanıyorum. Principles of Design Serisi’ne de temel tasarım eğitiminden alışık olduğumuz gibi teknik olarak çok yakıştı. Yakında biraz daha farklı paper art tasarımlarım olacak.” diyor.

Hani eğer sıkılırsanız ders notları okumaktan, tavsiyemizdir…

Etiketler

4 yorum

Bir yanıt yazın