Bir Yapı Kitabı

2007 yılında yapımı tamamlanan Umur Yönetim Binası'nı, mimarı Nevzat Sayın'ın ağzından anlatan "Bir Yapı Kitabı" Umur Matbaa'nın depo ve yönetim binasına dönüşüm hikayesini anlatıyor.

Kitabın sunuş metni şu şekilde;

2004 yılında, YKY için hazırladığı, “Nevzat Sayın:Düşler, Düşünceler, İşler 1990-2004” kitabında Tansel Korkmaz, “kitabı bir mesleki pratik atlası olarak adlandırabiliriz” diyor ve “neden bir mesleki pratik atlası başkalarını ilgilendirsin” sorusuyla devam ediyordu.

Bir Umur kitabı yapmak üzerine düşünürken bu soru hep aklımızdaydı. Hem Tansel Korkmaz’ın sorduğu haliyle hem de bize ilişkin olarak dönüştürülmüş haliyle: Neden bir Umur Yapısı’nın nasıl yapıldığı başkalarını ilgilendirsin?

“Dönüşüm/Recycling” kavramının çeşitli nedenlerle, sıkça duyulduğu bir zamanda bu tür bir dönüştürmenin bizim dışımızda da birçok kişiyi ve kurumu ilgilendirebileceğini düşündük. Recycling’in ‘upcycling’ mi, ‘down cycling’ mi olduğuna bağlı olarak da tartışıldığı bir evrede ‘geliştirerek dönüştürme’yi bir Umur Yapısı üzerinden anlatmayı önemli bulduk. İlk karar aşamasından kullanıma geçilen son aşamaya varıncaya kadar bizim için önemli olan her şeyi olabildiğince açık ve anlaşılır bir biçimde paylaşmak istedik.

Etiketler

Bir yanıt yazın