Bir Teoman Değiller!

Başbakan Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen Urla’daki villalar için bölgeyi 1. dereceden çıkararak 3. derece Sit alanına dönüştüren raporda imzası olan akademisyenlerin isimlerine BirGün ulaştı.

Başbakan Erdoğan için yaptırıldığı iddia edilen İzmir’in Urla ilçesindeki Zeytineli köyü Hacılar mevkindeki yıkım kararı bulunan kaçak villaların olduğu bölgenin 1. derece doğal SİT alanından çıkarılması için rüşvet verildiği iddia edilen uzmanları BirGün ortaya çıkardı. SİT alanının 1. dereceden 3. dereceye düşürülmesi için hazırlanan komisyonda yer alan ve raporun altında imzası bulunan beş kişi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Naime Arslan, Prof. Dr. Atila Ocak, Yardımcı Doç. Dr. Ünal Özelmas, Mersin Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Mehmet Ali Kurt ile peyzaj mimarı Kaan Orhanoğlu. İkinci dalga yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ifade veren işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın işlerin takibi için görevlendirdiği yardımcısı Oğuzhan Boyacı arasında geçen ve polis fezlekesine de yansıyan tapelerde rapora imza atanlara rüşvet verildiği iddia ediliyordu. Latif Topbaş ile iş takibini yapan Boyacı arasındaki görüşmede raporun sipariş usulü yazıldığı, hocalara toplamda 130 bin TL gönderildiği, hocalardan birinin paranın hesabında görünmesini istemediği yer alıyor.

HOCALARA 20, OSMAN’A 30 BİN TL

Hocalara hazırlatılan rapor ile ilgili 01.11.2013 tarihinde gerçekleşen görüşmede Başbakan için yapılacak villa için 800 bin TL değerinde arazi alınacağı ve tapunun M.Latif Topbaş üzerine yapılacağı yer alıyor. Söz konusu görüşmede Oğuzhan Boyacı raporun pazartesi günü kargoya verileceğini, hocalara 20’şer bin lira, imzayı atacak olan Osman denilen kişiye ise 30 bin TL belirlediklerini söylüyor ve Topbaş’tan onay alıyor. Osman adlı kişi paranın banka hesabına yatırılmasını istemediği elden almak istediğini de Topbaş’a iletiyor.

OCAK: RAPORUMUZUN ARKASINDAYIZ

Rapor hakkında BirGün’e konuşan Prof. Dr. Atila Ocak, alanın 1.derece SİT’lik durumunun kalmadığını bu nedenle 3. dereceye dönüştürülmesi için rapora imza attıklarını, ancak iddia edilen parayı almadıklarını rapor karşılığında 15 bin TL’nin üniversitenin döner sermayesine yatırıldığını söyledi. Raporun tavsiye niteliğinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ocak, raporlarının arkasında olduklarını dünyada bu işte uzman hangi kişiyi getirseler bu yönde karar vereceğini öne sürdü. Mersin Üniversitesi’nden Dr. Mehmet Ali Kurt ise rapora imza atıp atmadığını hatırlamadığını, rapor karşılığında para aldıkları iddiasının söz konusu olmadığını söyledi.

Villalara ilişkin fezleke geçen ay internete düşmüştü. Deniz manzaralı villaların tapusunun işadamı M.Latif Topbaş’ın üzerine yapıldığı iddia ediliyor. Bölgenin 3. derece SİT alanından çıkartılması için Çevre Bakanı Bayraktar, Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Genel Müdürü Osman İyimaya ve Urla Kaymakamı devreye girdi. Başbakan Erdoğan’ın bizzat emir verdiği iddia ediliyor. Başbakan Erdoğan villaların inşaatıyla ve SİT kararıyla yakından ilgileniyor. Bilal Erdoğan da villaları görmek için gideceğini söylüyor. Başbakan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın villalardaki tadilat için Topbaş’la görüşüyor.

NE OLMUŞTU?

İşte o rüşvet konuşmaları:

OĞUZHAN BOYACI: he Mustafa amca şimdi bu eee hocamız aradı raporumuz bizim pazartesi günü hazırmış kargoya verebilirim pazartesi günü dedi

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: hocalarımız için 20 şer bin lira sizin içinde 30 bin lira gibi belirledik dedim uygunmu dedim uygun dedi ben almasam da olur dedi Osman beye ayıp olur falan öyle birşey yaptı ama

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: tabi istiyor oda

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: şimdi Mustafa amca onlar 5 kişiymiş diğer hocalar imza atacak olan bide kendisi 6

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

Etiketler

Bir yanıt yazın