Bir Tasarım Mekanı Pojesi: OTA ve OTA-online

Ortak Tasarım Alanı, bir tasarım mekanı projesi. OTA-online ise bu projenin bir an önce hayata geçirilebilmesi için altyapı oluşturma adına başlatılan bir platform.

OTA’nın amacı, ortak çalışmayı ve fikir alışverişini desteklemek. OTA, Tasarımla ilgilenen herkesi içine katmayı ve disiplinlerarası bir bağ kurmayı hedeflerken, teorinin yanında pratiğin de önemli olduğunu vurguluyor.

Amaçları, her ay için farklı bir konu seçerek, konu bağlamında tasarımcı, endüstri profesyoneli, zanaatkar, öğrenci ve akademisyenlerle tekli yada çoklu görüşmeler yapıp, konuyu farklı yönleriyle ele almak. Yine ayın konusu üzerine kitap, tez, online makale gibi kaynakların listesi yayınlanıyor. Yayınlar, ilgili herkesin bilgisine ve katkısına açık.

Orijinal dilde, çeviri yapılmadan, gerekirse özet olarak ve yazının kaynağı belirtilerek yayınlar yapılıyor. Herkese ayın konusuyla ilgili yazı yayınlama hakkı tanınmakta. OTA’nın amacı ilgili herkesin görüşlerin döndüğü bir ortak platform olmak.

OTA, Dünya’daki gelişmeleri takip ederek, güncel tasarım haberlerini paylaşıyor ve olanakları dahilinde konuşmalar, workshop, özel gösterim gibi etkinlikler düzenlemek istiyor.

Eylül ayının konusu “Türkiye’deki tasarım girişimleri”
Bu bağlamda gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilecek etkinlikler, kurum ve kuruluşlar, bağımsız oluşumlar, blog, gazete ve dergiler, araştırma merkezleri, sergiler, konuşmalar, sempozyumlar yer alacak. Tasarım için atılmış her adım bu ayın konusu içinde olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın