Bir Sineğin Mimarlıkla Ne İlişkisi Olabilir?

2015 Mimarlıkta Peri Masalları Öykü Yarışması'nda 2. ödülü alan ekip, yarışmada dereceye giren karikatürize masallarını kitap haline getiriyor.

Blank Space tarafından 2013 yılında başlatılan Mimarlıkta Peri Masalları Öykü Yarışması’nın bu yılki kazananları belli oldu.

Açılışında 50 ülkeden 300’den fazla başvuru alan yarışma, bu sene 65 ülkeden 1200 katılımcı ile sonuçlandı. Aralarında Anish Kapoor ve Paola Antonelli’nin de bulunduğu jüri, başvuruların arasından kazananı ilk üç katılımcıyı şöyle belirledi:

  • 1. Ödül: Zigeng Wang – Boş
  • 2. Ödül: Alexander Culler, Danny Travis, Güzel Banal
  • 3. Ödül: Pauline Marcombe, Helene Marcombe, Jay Robinson, CTRL C – CTRL ME 

Peri Masalları Öykü Yarışması’nda 2. ödülü kazanan Chicago Üniversitesi yüksek lisans öğrencileri Alexander Culler ve Danny Travis, daha sonra yarışmada dereceye giren karikatürize masalları “Beautiful Banal”ın tamamını kitap olarak basabilmek için bir yardım kampanyası başlattı. İki gün içinde 1000 dolar toplamayı hedefleyen ikili, kampanyanın sona ermesine 51 saat kala 3578 dolara ulaştı.

Culler ve Danny hikayelerini sunabilmeleri için başlattıkları kampanya ile mimarlık dünyasının dışındaki insanların da takdirini elde edebileceğini düşünüyor.

Masalda, Sinek Phineas’ın konut, ticaret ve endüstriyel olarak üç bölümde mimari programlar aracılığıyla izlediği yol anlatılıyor. Kitap, okuyucularını plan, aksonometri, görünüş ve ilginç perspektifler gibi farklı ölçeklerde çeşitli mimari çizimlerle baş başa bırakacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın