Bir Reklam Panosu Gör Bin Ah İşit

Zaha Hadid yol kenarındaki reklam panolarını yeniden düşünmek için bir atılımda bulundu.

Dünyada sektörler arasında iş birliği ve multidisipliner çalışma şekli özümsenmeye başladı. Bu durumu bazıları sektörlerin vizyonunu genişletmesinin olumlu yönü olarak bazıları ise “herkes kendi alanında çalışmaya odaklansın” diyerek yorumluyor. Bununla birlikte çoğu alanda olduğu gibi mimarlık alanın da starları için her şey mübah oluyor ve Zaha Hadid çevre düzenlemesini merkezine alan bir reklam panosu ile bizlere tasarım gücünü sunuyor.

Tasarımlar bu defa Zaha Hadid’in en küçük ölçekli yapısında, bir reklam panosu ile ortaya çıktı. Londra’nın batısı boyunca uzanan yol kenarındaki reklam panolarının yeni bir bakış açısı ile tasarlanması istendi.

Reklam firması olan JCDecaux’un “kavisli ve akıcı” bir reklam panosu talebi doğrultusunda üretilen tasarım Zaha Hadid’in elinden çıktı. Tasarımın yapıldığı alan ise Londra’nın merkezinden Heathrow Havalanı’na giden ana yol üzerinde yer alıyor.

“Standart çift şerit bir yapı” olarak tanımlanan tasarımda, tekli dijital reklam ekranı üzerinde döndürülmüş ince mat metal bir şerit ile arabaların ışıklarından ve güneşten gelecek parlama engellenmiş.

Geleneksel dikdörtgen reklam panosu formatının aksine ekranı sarmalayan şerit, görüntüleme kalitesini formla bir araya getiriyor.

Organik yapı ile çevresinin zıtlığı, Londra’da trafiğin en yoğun olduğu rotalardan birine bitişik olan bu alanın karakterini ortaya koyuyor. Bu bölgedeki kimlik eksikliğinden yola çıkılarak yapılan tasarımın farklı özellikleri bölgede sembolik bir odak noktası ortaya çıkarıyor. 

Pano tasarımına çok sık rastlamadığımız bir gerçek fakat standart panolarda sergilenen yaratıcı reklamlara gelin bir göz atalım. 

Amerika’nın en ünlü bisküvi markalarından Oreo’nun 100. yaşını kutlamak için hazırladığı reklam sizi müthiş bir görsel oyunun içine sürüklüyor. En yakın marketten bir paket oreo almak için aklınızı çeliyor. 

Orphea’nın ise interaktif bir tasarım ile hazırladığı bu reklam panosu en çok sinekleri üzmüştür. 

Kill Bill’in dövüşü bu defa sokaklarda.

Miele’den arabınızla köprüye girerken bir süpürge tarafından yutuluyormuşsunuz hissine ne demeli.

Yarından Sonra filmi için yapılmış belki de en yaratıcı reklam. 

Çocuklarınızı görmezden geliyorsanız işte bu reklam sizi bir kez daha düşündürtecek 

Etiketler

Bir yanıt yazın