Bir Mimarlık Masalı

Mimarlık çocuklara sizce nasıl sevdirilir? Oldukça yaratıcı bir şekilde ele alınan, çocuklara yönelik mimarlıkla ilgili kitapları derledik.

The Three Little Pigs: An Architectural Tale

Steven Guarnaccia’nın kaleminden çıkan kitap, üç domuzun evleri ve bu evlerin detaylarını konu alıyor. Bu üç domuzcuk kim mi? Frank Gehry, Phillip Johnson, and Frank Lloyd Wright! Mimarlık pratiğinin bu üç önemli isminin tasarladığı üç konutu ele alan kitap, bu konutların iç mekanlarını, döneminin de tasarımlarıyla birlikte aktarıyor.

Building on Nature: The Life of Antoni Gaudi

Rachel Rodriguez’in bir masal formatında kaleme döktüğü, Julie Paschkis’in ise illüstrasyonlarını gerçekleştirdiği kitap, mimarlık tarihinde önemli bir yere sahip Antoni Gaudi’nin hayatını ve tasarım anlayışını okuyucularına masalsı bir dille aktarıyor.

Roberto The Insect Architect

Küçüklüğünden beri mimar olmak isteyen Roberto mimar olmak için büyük böcek şehrine gider. Burada komün hayat için fütüristik tasarımlar gerçekleştirir. Nina Laden’ın yarattığı karakter kadar kitap içerisinde yer alan tasarımlar da oldukça dikkat çekici.

If I Built a House

Chris Van Dusen’ın “If I Built a Car” kitabının devamı olan If I Built a House, Jack’in hayalindeki evini Jack’in dilinden bize anlatıyor.


13 Buildings Children Should Know

Çocukların bilmesi gereken 13 mimari şaheser hangileri diye merak ediyor musunuz? Gize Piramidi, Parthenon, Notre Dame de Paris, Pisa Kulesi, Londra Kalesi, St. Peter Bazilikası, Taj Mahal, Neuschwenstein Kalesi, Pekin Olimpiyat Stadyumu, Sdney Opera Binası, New York Guggenheim Müzesi, Chrysler Binası ve Eyfel Kulesi.

See Inside Famous Buildings

Kitap Gize Piramidi, Kolezyum, Sultanahmet Camisi, Versailles Sarayı, Guggenheim Müzesi, Sdyney Opera Binası ve daha birçok yapının yapım aşamaları ve taşıyıcı sistemleri hakkında ipuçları verecek şekilde, bu ünlü yapılardan kesitler sunuyor.

How a House Is Built

İsminden de anlaşılacağı gibi Gail Gibbons’ın kaleminden çıkan kitap, bir evin tasarım ve uygulama aşamalarından görev alan mimarlar ve mühendislerin yanı sıra, uygulamada kullanılan araçlar hakkında bilgiler içeriyor.

Draw 50 Buildings and Other Structures

Kitap içeriği Eyfel Kulesi’nden Taj Mahal’e kadar 50 binanın nasıl kolayca çizilebileceğini gösteriyor.

Pisa Kulesi

Big Ben Saat Kulesi

Etiketler

Bir yanıt yazın