Bir EXPO Gezegeni Besler mi?

EXPO 2015'in Milano'da yapılacağı 7 sene önce kesinleşmişti. Ve fuar geçtiğimiz Cuma günü, 1 Mayıs'ta Milano'da açıldı.

Feeding the Planet, Energy for Life / Gezegeni Beslemek, Yaşam için Enerji” temasıyla düzenlenen EXPO Milano’da yer alan ülkeler ya kendi ulusal pavyonlarını inşa etti, ya da belirlenmiş 9 tematik kümenin birinde yer aldı. Farklı kültürleri bir araya getirmeyi amaçlayan fuarda ülkelerin ve çok uluslu enstalasyonların tema çerçevesinde özgün birikimlerini paylaşması, gıdanın geleceğini sorunsallaştırması ve sürdürülebilir bir dünya için öneriler geliştirmesi bekleniyordu.

6 ay süresince açık olacak fuarı yaklaşık 20 milyon ziyaretçinin gezeceği tahmin ediliyor.

EXPO Milano 2015’e içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu yüzden fazla ülke katıldı. Dream Design Factory (dDf)’nin tasarladığı Türkiye Pavyonu tema çerçevesinde sahip olduğu 12 bin yıllık tarihe odaklanıyor ve “Geleceğin Gıdası İçin Tarihin İrdelenmesi” başlığını kullanıyor.

Yolunuz düşerse 31 Ekim’e kadar gezebileceğiniz fuarda sergilenen pavyonlardan bir seçki hazırladık. Detaylar için ister proje başlıklarına tıklayın, isterseniz tüm projeleri görebileceğiniz EXPO Milano 2015 etiketini inceleyin.

EXPO Milano 2015 Türkiye Pavyonu, Dream Design Factory (dDf)

EXPO Milano 2015 Birleşik Arap Emirlikleri Pavyonu, Foster + Partners

EXPO Milano 2015 İngiltere Pavyonu, Wolfgang Buttress

EXPO Milano 2015 Azerbaycan Pavyonu, Arassociati

EXPO Milano 2015 Amerika Pavyonu, Biber Architects

EXPO Milano 2015 İtalya Pavyonu, Nemesi & Partner

EXPO Milano 2015 Çin Pavyonu, Studio Link-Arc

Projelere bakmak yetmez derseniz, daha EXPO açılmadan Milano ve EXPO konusunu gündeme taşıyan Özlem Yalım’ın konu ile ilgili eleştiri yazısına buradan erişebilirsiniz.

Etiketler

1 Yorum

  • ermis says:

    fieramilano’ya giden hemen herkesin altında fotoğraf çektirdiği kabuğun legosu gibi olmuş bizim pavyon 🙂 Gitmeyen arkadaşlar fieramilanocity Fuksas yazarak görsellerden aratabilir.

Bir yanıt yazın