Bir Ahırın Modern Bir Eve Dönüşümü

Cotswolds'daki bir tepede yer alan terk edilmiş eski bir ahır ve sığır barınağı, Anderson Orr Architects tarafından kısmen yeniden inşa edilerek altı yatak odalı bir kır evine dönüştürüldü.

Bir avluyu çevreleyen yapının orijinal formu ve taş işçiliğe sahip cephesi korunurken, çinko kaplama çatı ve paslanmaz çelik pencerelerin tercih edildiği ek binada çağdaş bir görünüm sağlanmış.

Özel tasarlanmış, açık planlı mutfaktan bahçenin ve çevredeki peyzajın manzarası izlenebiliyor. Kat planının merkezinde yer alan heykelsi bir merdiven, estetik görünümünün yanı sıra yaşam alanları arasında işlevsel bir ayrım sağlıyor.

Kırsal mimari; bina boyunca açıkta bulunan çelik kirişler, ahşap kafes ve pencereler tercih edilerek endüstriyel tasarım ile birleştirilmiş. Tarzların bu buluşması eklektik şekilde tasarlanmış iç mekanda da sürdürülmüş.

Yapı, modern tasarımın sade, soğuk ve “kentsel” olabileceği üzerine genel kanıyı özenle seçilmiş bir malzeme paleti ve hassas tasarım yaklaşımı sayesinde yıkmış gibi görünüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın