Bir 90’lar Kamyoneti Ekvadorlu Çift İçin Mobil Eve Dönüştürüldü

Mimarlar Juan Alberto Andrade ve María José Váscones, genç bir çiftin Chevy kamyonetini mini mutfak, katlanır yemek masası ve tam boy bir yatak içeren bir mobil eve dönüştürdü.

Proje, Amerikan otomobil şirketi Chevrolet tarafından yapılan 1993 tarihli bir kamyonetin dönüştürülmesini kapsıyor. Bir avukat ve bir çevre mühendisi olan çift, aracı seyahatleri ve yerel topluluklarla çalışmaları için satın almış.

Çift kamyonetin dönüştürülmesi için, Guayaquil’de bulunan mimarlar Juan Alberto Andrade ve María José Váscones’e başvurmuş. Mimarlardan beş metrekarelik alan içinde ve 1,86 metrelik tavan altında basit bir yaşam ortamı yaratılması istenmiş.

“Alan; farklı günlük durumlara uyum sağlayacak ve temel yaşam ihtiyaçlarını çözecek kadar esnek bir proje geliştirmek için mekanı koşullandırıyor.”

Kamyonetin dış kısmını müdahalesiz bırakan tasarımcılar; mini mutfak, oturma alanı, yemek yemek ve çalışmak için portatif bir masa ve iki kişilik bir uyku platformu içeren, küçültülmüş bir yaşam ortamı tasarlamışlar. Aracın oturma yeri altı kişiye kadar taşıma sağlayabiliyor.

Servis fonksiyonları ön koltukların hemen arkasında, araç boyunca uzanacak şekilde kurgulanmış. Araç boyu dolaşımı serbest bırakma ve aracın iç morfolojisini koruma kararından yola çıkarak, mekanın ihtiyaçlarına göre çeşitli konfigürasyonlara dönüştürülmesine izin veren tasarım stratejileri geliştirilmiş.

Ön kısma birkaç dolap ve bir lavabo bulunduran kompakt bir mutfak yerleştirilmiş. Küçük üçgen kesikler ile, dolap kapaklarının kulp olmadan açılmaları sağlanmış. Bu kapaklardan biri katlanarak masa veya tezgah şeklinde kullanılabilmesi planlanmış.

Ekip, mutfağın hemen yanına depolama alanı içeren bir bank yerleştirmiş ve bir yaşam alanı oluşturmuş. Bu alanın önünde kamyonetin portatif masasını gizleyen, kolayca açılıp kapatılabilen ayakları olan büyük bir bagaj bulunuyor.

Arka mobilyalar, tam boy bir yatağa dönüştürülebilir şekilde tasarlanmış.

“Özel yapım yatak katlanabilir üç parça içeriyor, bu da onları saklamayı kolaylaştırıyor.”

İç duvarlar altı milimetre kalınlığında kontrplak ile kaplanırken, döşeme ve mobilyalar için 12 ve 15 milimetrelik levhalar kullanılmış. Kamyoneti daha geniş hissettirmek için doğal mat bir yüzey tercih edilmiş. Zemin, duvar ve tavanda ısı ve ses yalıtımı sağlamak için taş yünü kullanılmış.

İç mekan, kamyonetin ateşleme jeneratörüne bağlı bağımsız bir pil ve 110 voltluk bir trafo ile güçlendirilmiş. Aracın hem temiz hem de kullanılmış suyu depolamak için tankları da bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın