Bio City İstanbul Geliyor!

Bio City Devolopment Company BV ve TOKİ ortaklığında Türkiye'nin ilk biomedikal sağlık kompleksi ve çocuk hastanesi inşa edilecek.

Bio City Development Company BV, gelişmekte olan piyasalara sağlık altyapı hizmetleri sağlıyor.

Şirket, Türkiye’de inşa edeceği üstün teknolojiye ve entegre araştırma geliştirme tesislerine sahip pediyatri hastanesi için Türkiye Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile kurduğu ortaklıkta ve yabancı yatırımı çekme konusunda önemli adımlar attı.Amsterdam merkezli Bio City Development Company BV(BCDco)’nin yaptığı açıklamaya göre 200 milyon Dolar’lık dönüştürülebilir tahvil arzı başarı ile gerçekleşti. Lyrical Partners’a bağlı bir kuruluş olan New York merkezli yatırım firması, BCDco’ya erken evrede yatırım için imkanı sundu.

Türkiye’nin ilk biomedikal parkı Bio City İstanbul, BCDco ve TOKİ ortaklığı ile gerçekleştirilecek olan 2 milyar Dolarlık bir ortak girişim projesi. Proje üstün teknolojiye sahip olan pediyatri hastanesi, entegre araştırma ve geliştirme tesisleri ile ticarete ve konaklamaya yönelik gayrimenkul kümelerini içeriyor.

BCDco Onursal Başkanı Prof. Dr. Rapheal Levey, “Arz edilen dönüştürelebilir tahvile olan talebin bu kadar güçlü olmasından ötürü çok mutluyuz. Kurumsal yatırımcıların, gelişmekte olan ülkelerdeki sağlık hizmetlerine artan bir ilgi göstererek böyle bir projede yer alması oldukça memnuniyet verici. Bio City İstanbul, pediyatri alanındaki sağlık hizmetleri ve biomedikal Ar-Ge anlayışını hem Türkiye’de hem de geniş bir bölgede dönüştürecek olan umut verici bir projedir” şeklinde bir değerlendirmede bulundu. Levey, “Tekliften elde edilecek olan net gelirler, diğer bölgelerde bio şehirlerin geliştirilmesi de dahil olmak üzere fon sağlanması ve perasyonların hızlandırılması için kullanılacak. Şirket, tahvil sahiplerinin onayları ile daha ileri gelişmeleri finanse etmek için 100 milyon Dolar’a kadar ek tahvil seçeneğine sahip” dedi.

Tahvil teslimlerinin en geç 25 Haziran 2011’e kadar gerçekleşmesi bekleniyor. Tahvil listeleri, Singapur Menkul Kıymetler Borsası Resmi Listesi’nde yayımlandı.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın