Binayı Kanvas Olarak Kullanmak

Gateway Ulusal Rekreasyon Alanı sınırları içinde, eski Birleşik Devletler Ordusu bölgesi olan Fort Tilden’de yer alan, eski ve kullanılmayan bina; MoMA PS1 ve Alman sanatçı Katharina Grosse işbirliği ile bir açık hava yerleştirmesine dönüştü.

Özel bir spreyleme tekniği kullanarak, parlak renk paletini yapının üzerine uygulayan sanatçının ortaya çıkardığı son ürün, 2012’deki Sandy kasırgasından sonra strüktürel olarak çürüğe çıkan binanın 2016 sonunda kontrollü olarak yıkılmadan önce bir kez daha hatırlanmasını sağlıyor.

Açık hava yerleştirmesinin dahil olduğu “Rockaway!” projesi; Sandy Kasırgası’ndan sonra Rockaway Yarımadası’nda yapılan yenileme çalışmalarını görünür hale getirmek için MoMA PS1, sanatçı kollektifleri ve diğer bazı gönüllü kurumların ortaklaşa düzenledikleri, 2013’ten beri devam eden, bir dizi etkinlikten oluşuyor.

Spreyleme yöntemini kullanan sanatçı, peyzajı ve binanın kendisini dev bir kanvas olarak kullanıp, bir çeşit resme çeviriyor. 2016’nın sonunda yıkılacak olan yapı şimdilik Rockaway’in kumsalında göz alıcı ve yabancı bir figür olarak ziyaretçilerini bekliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın