BIM Yöneticisi: BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber

BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) konusunda dünyadaki önemli kaynak kitaplardan biri olarak gösterilen, Mark Baldwin tarafından kaleme alınan “BIM Yöneticisi: BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber” kitabı, Alper Beşer'in çevirisi ile Cinius Yayınları'ndan çıktı.

2019 yılında Amazon’da en çok satan inşaat yönetimi kitapları arasına girmeyi başaran ve BIM konusunda değişen uluslararası standartlardan (ISO 19650-1 ve 2) sonra yayınlanmış olması nedeniyle güncel bir kaynak olma niteliği taşıyan “BIM Yöneticisi: BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber” kitabı İngilizce ve Almanca baskılarından sonra, Türkiye IMSAD (İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) ve buildingSMART Türkiye katkılarıyla Türkçeye kazandırıldı.

Kariyeri boyunca dünyanın çeşitli ülkelerinde BIM üzerine çalışmalar gerçekleştiren ve BIM’i pragmatik ve değer odaklı bir şekilde uygulayan bireyleri ve kuruluşları desteklemeye kendini adayan Mimar Mark Baldwin tarafından kaleme alınan kitap, BIM konusunda sektördeki profesyonellere anlatılması oldukça zor olan bazı konuları okuyucusuna sade ve anlaşılabilir bir dille ve bazı benzetim/analojiler kullanarak aktarıyor. Bu özelliğiyle yurtdışında muadillerinden ayrılan ve profesyonellere önemli kolaylıklar sağlayan BIM Yöneticisi kitabı, hem ulusal hem de uluslararası örneklerle BIM ile proje yönetimi konusunu tüm detaylarıyla açıklayarak BIM hakkında bilgi edinmek isteyen herkes için bir başlangıç noktası teşkil ederken BIM bilgilerini daha da pekiştirmek isteyenlere de gerekli bilgi ve yönlendirmeleri sağlıyor.

Mark Baldwin kitapta BIM konusunu temel olarak üç bölümde ele alıyor: İlk bölüm konu hakkında bir bağlam sağlarken Yapı Bilgi Modellemesi’nin genel kavramlarını tanıtıyor. İkinci bölüm, bir organizasyon içinde BIM’in stratejik planlaması ve uygulaması için bir metodoloji ortaya koyarken üçüncü bölüm ise proje tanımı ve tasarımdan uygulamaya ve tesis devir teslimine kadar BIM proje yönetiminin faaliyetlerini ve süreçlerini açıklıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın