“Bilmiyorum. Hiçbir şey bilmiyorum”

Başbakan Erdoğan'ın Zeytinburnu'nda yükselen ve şehrin silüetini bozan 'OnaltıDokuz' isimli kuleleri yapan Mesut Toprak'a kırıldığını ve konuşmadığını açıklaması gündem yarattı.

Başbakan’ın sözleriyle ilgili konuşan Toprak, “bilmiyorum. Hiçbir şey bilmiyorum” diye yanıt verdi.

Çok tartışılan projede bir yıldır yaşayan malikler olduğuna dikkat çeken Mesut Toprak, projede bu aşamadan sonra değişiklik yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Toprak, projede herhangi bir yasal sıkıntı olup olmadığı sorusu üzerine ise net bir şekilde şu cevabı verdi:

“Bizim ne ruhsatımızda ne de imarımızda hiçbir sıkıntı yok. Yaptığımız proje tamamen aldığımız imar planına uygundur. Yasal olmayan hiçbir şeyimiz yok. 42 yıllık iş hayatımda yasal olmayan hiçbir işe imza atmadım.”

Başbakanın söylediği gibi projenin traşlanmasının mümkün olup olmadığı konusunda Toprak, “Mümkün değil. Proje bittikten sonra traşlama yapılamaz. Böyle bir şey teknik olarak mümkün değil” dedi.

Başbakan Erdoğan, dün yapılan bir toplantıda şehrin silüetini bozan ‘OnaltıDokuz’ isimli kulelere tepkisini dile getirerek, “Sahibiyle konuştum. (Mesut Toprak) Tıraşlayın dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. O yüzden çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum” demişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın