BILLBOARD ISTANBUL, 115 Çağdaş Kadın Sanatçıyı Kamusal Alanda Bir Araya Getiriyor

BILLBOARD İSTANBUL, 5 – 18 Ekim 2020 tarihleri arasında Türkiye, Fas, İskandinav ülkeleri ve Danimarka Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi ile Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden 115 çağdaş kadın sanatçıyı kamusal alanda bir araya getiriyor.

Fotoğraflar: Zuhal Kocan

BILLBOARD ISTANBUL 2020, İstanbul’da seçilmiş reklam panolarında yer alacak kadın sanatçıların fotoğraf çalışmaları üzerinden toplumsal cinsiyet tartışmalarını teşvik etmeyi ve konuyla ilgili farkındalığı arttırmayı amaçlarken, çağdaş sanatı her yaştan ve cinsiyetten geniş bir kitleye ulaştırmayı hedefliyor.

BILLBOARD ISTANBUL 2020, dünyada birçok şehrin sokaklarına hâkim olan reklam panoları yerine, kamusal alanda daha belirgin ve güçlü görsel hikayeler sunuyor.

Danimarka Sanat Vakfı Proje Komitesi, İskandinav Kültür Fonu ve DID, Grosserer L. F. Foghts Fond, Danimarka Büyükelçiliği, Ernst B. Sund Fonden’in desteği ve Danimarka Kültür Enstitüsü ile Kentvizyon iş birliği ile hayata geçirilen proje; kadınlara kendilerini daha iyi ifade etme fırsatı verirken şehri de herkes için daha açık ve yaratıcı olmaya davet ediyor.

Kültürler arasında bir köprü kurmayı hedefleyen proje, kentsel mekân, cinsiyet ve kimlik konularında fikirlerimizi geliştirmeye teşvik ediyor. Reklam panoları; Türkiye, Fas ve İskandinavya’dan kadın sanatçıların çalışmalarını görünür kılmak açısından önemli birer mecra haline geliyor.

Billboard Projesinin Fikri ve Kavramsal Çerçevesi Danimarkalı Görsel Sanatçı Hanne Lise Thomsen’a Ait

Thomsen’in sanat pratiği ve projeleri öncelikli olarak toplumsal diyaloglara odaklanıyor. Metropoller ise birçok projesi için ideal platformu oluşturuyor. Şehirlerin çok katmanlı yapısı, sürekli değişen atmosferi ve çok yönlü mimari mirası Thomsen’in projelerinin başlangıç noktasını oluşturuyor. Thomsen, 2015 yılında BILLBOARD FESTIVAL CASABLANCA, 2012’de Ramallah’ta WE ARE FROM HERE ve 2003 yılında Kopenhag ve Malmö’de bir billboard projesi olan WOMEN2003’ün küratörlüğünü üstlendi.

BILLBOARD projesi küratör Lise Grüner Bertelsen ve grafik tasarımcı Jeanne Betak’ın iş birliği ile hayata geçirildi.

SANATÇILAR:

TÜRKİYE
Sezgi Abalı, Elçin Acun, Gülçin Aksoy, İpek Balkı, Derin Bilecenoğlu, Sena Başöz, Canan, Selen Çatalyürekli, Şafak Çatalbaş, Elmas Deniz, Gökçe Erhang, Merve Ertufan, Kardelen Fincancı, Zuhal Koçan, Büşra Öğüt, Ekin Özbiçer, Gümüş Özdeş, Neriman Polat, Senem Sinem, Özlem Şimşek, Güneş Terkol, Tuğçe Ulugün Tuna, Gülbeste Tülü, Tuğba Uzun, Hande Varsat, Selim Wutzler, Arzu Yayıntaş, Cansu Yıldıran, Müge Yilmaz.

DANİMARKA
Bodil Andersen, Kristina Ask, Jeanne Betak, Katja Bjørn, Christina Capetillo, Sidse Carstens, Ursula Reuter Christiansen, Charlotte Haslund-Christensen, Rikke Diemer, Sophie Dupont, Jeannette Ehlers, Rose Eken, Tina Enghoff, Biba Fibiger, Rosa Marie Frang, Signe Maria Friis, Fryd Frydendahl, Cecile Gravesen, Marianne Grønnov, Gudrun Hasle, Molly Haslund, Ane Henriksen, Nanna Gro Henningsen, Lisbeth Hermansen, Lea Guldditte Hestelund, Dorte Jelstrup, Mette Kit Jensen, Mette Gitz-Johansen, Ditte Haarløv Johnsen, Kirsten Justesen, Sophia Kalkau, Randi og Katrine, Malene Landgreen, Madeleine Kate MCGowan, Astrid Myntekær, Lene Adler Petersen, Carina Randløv, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Pulsk Ravn, Jytte Rex, Ane Mette Ruge, Samara Sallam Jeanette Land Schou, Trine Søndergaard, Malene List Thomsen, Ida Dorthea Thorrud, Hanne Lise Thomsen, Charlotte Troldahl, Gina Zaharias, Simone Kærn Aaberg.

FAS
Sofia Alaoui, Yasmina Benabderrahmane, Hind Bensari, Touda Bouanani, Celine Croze, Safaa Erruas, Soukeina Hachem, Yasmine Hajji, Wafae Ahalouch el Keriasti, Randa Maroufi Safaa Mazirh, Fatima Mazmouz, Raja Saddiki, Zara Samiry, Fatiha Zemmouri.

İSVEÇ
Elisabeth Apelmo, Anette Abrahamsson, Hilda Ekeroth, Maria Finn, Astrid Göransson, Marit Lindberg, Annika Ström, Lisa Strømbeck, Cecilia Wendt, Karin Westerlund

FİNLANDİYA
Eija-Liisa Ahtila, Elina Brotherus, Heta Kuchka, Vilma Pimenoff, Aurora Reinhard.

NORVEÇ
Hilde Honerud, Lotte Konow Lund, Beathe C. Rønning, Christel Sverre.

İZLANDA
The Icelandic Love Corporation.

GRÖNLAND
Julie Edel Hardenberg

https://www.billboardistanbul.org adresinden şehirdeki tüm reklam panolarının konumu, katılan sanatçıların çalışmalarına dair bağlantılara ulaşılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın