Bilim ve İnovasyonun Buluştuğu Merkez: VIZIUM

Letonya Ventspils'te yer alan Science and Innovation Center VIZIUM, açık ve davetkar bir tasarımı ile bilim, inovasyon ve peyzajın mükemmel bir birleşimini sunuyor.

Fotoğraflar Norbert Tukaj’a ait.

Audrius Ambrasas Architects tarafından Letonya’nın Ventspils kentinde tasarlanan Science and Innovation Center VIZIUM, mimari ve peyzajın bir birleşimi olarak tasarlanmış.

Yapı, mimari olarak etkileyici bir çatı terası, panoramik manzaralar ve işlevsel ayrıntılarla modern bir merkezi temsil ediyor. Yapıda mekanlar açık ve davetkar bırakılmış.

Ovadan yükselen bilim tepesi, açık hava çatı terası ve seyir noktası gibi yeni kamusal alanlar hem yerel halk hem de misafirler için tasarlanmış.

Bina tasarımı alanı ikiye bölüyor. Binaya güneyden ulaşılıyor. Batı kısmı araç erişimi ve otoparkı barındırırken teknik ulaşım erişimi ziyaretçilerin gelişinden ayrılmış.

Alanın doğu kısmı, piknik ve açık hava etkinlikleri için bir yer olan ve nehir manzarası sağlayan tepe tarafından şekillendirilmiş.

Tepeye, birinci kattaki kamusal alanlar (kafe, konferans salonu ve ana lobiye erişim) bölgesine erişimi olan çatı terasından çıkılıyor.

Hem binanın hem de şehrin daha iyi algılanması için yapının formu, eğimli çatı boyunca panoramik manzaralar sunarak devam ediyor.

Science Center hacmin alçak kısmını oluştururken Innovation Center ise 6 kat yüksekliğinde.

Etiketler

Bir yanıt yazın