Bilgi’li Öğrencilerden Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ne Armağan: Hişt, Hişt!

Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Sait Faik'in "Hişt, Hişt!" adlı öyküsünden esinlenerek Burgazada'daki müzenin bahçesinde bir oturma birimi tasarladı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde bu yıl birinci sınıfı tamamlayan öğrenciler*, akademisyenler Yrd.Doç.Dr Avşar Gürpınar ve Ar.Gör. Cansu Cürgen’in koordinatörlüğünde, Darüşşafaka Vakfı Sait Faik Abasıyanık Müzesi bahçesi için bir oturma birimi tasarladılar.

Dijital üretim teknikleriyle el işçiliğini birleştiren öğrencilerin üretimi Bilgi Üniversitesi imkanlarıyla, okulun üretim atölyesinde gerçekleşti.

Müzedeki ihtiyaç ve kullanım beklentileri doğrultusunda, kitap okumaya elverişli ve iki taraflı olarak kullanılabilen bu tasarımın adı ise, Sait Faik’in “Hişt, Hişt!” adlı öyküsünden geliyor. Ücretsiz olarak gezilebilen Burgazada’daki müzenin bahçesine yerleştirilen oturma birimi, doğanın sesini dinlemek, kitap okumak veya dinlenmek isteyen ziyaretçilerini bekliyor.

*Tasarımcılar: Beste Tekdoğan, Birce İzgi Tangay, Brenda Kandiyoti, Ercan Ciğerci, Sena Arabacı, Tunahan Çetinkaya, Yıldırım Erbaz

Etiketler

Bir yanıt yazın