BIG’ten Kuş Kafesleriyle Çevrili Bir Ağaç Ev Projesi

BIG’ten Kuş Kafesleriyle Çevrili Bir Ağaç Ev Projesi

BIG, İsveç Laponyası'nda kuş evleriyle çevrili küre formunda ağaç ev tasarladı. Ağaç ev, otel odası olarak kullanılabiliyor.

İsveçli kuşbilimci Ulf Öhman ile ortaklaşa projelendirilen otel odası, ziyaretçileri Harads köyü yakınlarındaki ormanlık alana çekmek üzere hayata geçirildi.

İki ağaç arasında asılı olan otel odası, büyük ölçüde camlı bir küpün içinde yer alıyor. Bu küp, küresel bir form oluşturmak için farklı boyutlarda 350 kuş evini destekleyen metal bir ızgara ile çevrilmiş.

Treehotel’deki 34 metrekarelik ağaç evine, odaya doğru hafifçe eğimli bir asma köprü yoluyla ulaşılıyor.

Odada bir tuvalet ve duşun yanı sıra kuşları ve çevredeki ormanı gözlemlemek için büyük pencerelere sahip çift yükseklikte bir yaşam alanı yer alıyor. Tuvaletin üst tarafında planlanmış çift kişilik yatağa ise yaşam alanından bir merdivenle erişiliyor.

İç mekan neredeyse tamamen siyah renkte tasarlanmış ve tavandan ağaç ev şeklinde birkaç ışık sarkıtılmış. Otel, çok çeşitli kuşları yuva yapmaya teşvik etmek için farklı büyüklükte kuş evleriyle kaplanmış.

Ornitolog ve Norrbotten Ornitoloji Derneği başkanı Öhman’a göre, odanın konuklar için ilginç bir deneyim yaratmasının yanı sıra yerel kuş popülasyonlarının artmasına da yardımcı olması bekleniyor.

BIG tarafından tasarlanan otel odası İsveç Laponyası’nda uzak bir ormanlık alanda bulunan Treehotel’e kurulacak sekizinci ağaç ev.

Etiketler

Bir yanıt yazın