BIG’in Japonya’daki İlk Projesi: Toyota Woven City

Dünyanın hareketlilik konusuna adanmış ilk kentsel kuluçka merkezi olan Toyota Woven City, Toyota Motor Corporation ve BIG-Bjarke Ingels Group iş birliğinde Fuji Dağı’nın eteklerinde hayata geçiyor.

Hareketlilik, otonom sistemler, hidrojenle çalışan altyapı ve endüstriyle iş birliğini test etmek ve bu konuda ilerleme sağlamak amacıyla yaşayan bir laboratuvar olarak tasarlanan Toyota Woven City, toplulukları tarih ve doğaya temellenen teknolojinin sağladığı bir gelecekte bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Shizuoka’daki Susono şehrinde 175 dönümlük eski bir fabrika tesisinde inşa edilecek olan Toyota Woven City, alternatif hareket biçimleri, insan ve doğa arasında bir eşitlik yaratıyor.

Şehir, karbon nötr bir seviyeye ulaşmak için güneş enerjisi, jeotermal enerji ve hidrojen yakıt teknolojisini kullanacak. İnşaatın 2021’de başlaması ve aşamalar halinde inşa edilmesi planlanıyor.

The Woven City’de, daha güvenli ve yaya dostu ulaşım ağı olması için çeşitli hareket hızlarına uygun, esnek bir sokak ağı tasarlanmış. Sokaklar, daha hızlı otonom araçlar için optimize edilmiş birincil caddeden başlayarak üçe ayrılıyor. Sürücüsüz, temiz, çok amaçlı bir araç olan Toyota e-Palette, nakliye ve teslimat hizmetleri ile mobil perakende, gıda, klinikler, oteller ve çalışma alanları için kullanılacak.

Rekreasyonel sokak, bisiklet, scooter ve Toyota’s i-Walk gibi mikro-ulaşım çözümlerine ayrılmış.

Üçüncü sokak tipi ise yayalar için ayrılmış, bitki örtüsü ile kaplı doğrusal bir park.

Etiketler

Bir yanıt yazın