BIG’in Güney Amerika’daki İlk Projesi, Ekvador Quito’daki En Yüksek Bina Oldu

Danimarkalı mimarlık ofisi Bjarke Ingels Group (BIG) Güney Amerika’da tasarladığı ilk projesi olan IQON konut yapısını tamamladı.

Ekvador’un Quito şehrinde, La Carolina parkının yakınında inşa edilen gökdelen basamaklı balkonlardan oluşan cephesiyle dikkat çekiyor.

Dört yıllık inşaatın ardından tamamlanan IQON, 133 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en yüksek rakımlı şehirlerinden biri olan Ekvador’un başkenti Quito’daki en yüksek bina olmuş.

32 katlı yapıda ticari ve ofis alanlarının yanı sıra 220 rezidans tasarlanmış.

Rezidanslar bir ila üç yatak odalı daireler olarak çeşitlendirilmiş. Her bir rezidans dairesi, Quito’nun panoramik manzarasına hakim dokuz çatı katında yer alıyor.

Quito’nun silüeti üzerinde yükselen, yerel bitkiler ve ağaçlarla bezeli balkonlarla kaplı beton kutulardan oluşan bir cepheye sahip olan proje, kendine özgü dış cephesiyle tanımlanmış.

BIG tarafından şehrin ve Pichincha yanardağının manzarasına hakim olacak şekilde tasarlanan balkonlarda kullanılan yeşilliklerin zamanla büyüdükçe bitişik parkın devamı olarak işlev görmesi amaçlanıyor.

BIG’in kurucusu Bjarke Ingels projeyle ilgili görüşlerini “Gezegendeki biyolojik çeşitliliğin en fazla olduğu yerlerden biri olan Ekvator’da, mevsimlerin hem insan hem de bitki yaşamı için mükemmel olduğu bir şehir olan Quito’nun tüm ikonik özelliklerinden esinlendik ve bu deneyimi dikey boyuta taşımak istedik,” şeklinde açıklıyor.

Proje kapsamında rezidanslar, ofisler ve ticari alanların yanı sıra, binanın zemin katında halka açık alanlar, mağazalar ve sebze bahçesi ile tamamlanmış büyük bir plaza planlanmış.

Projede çatı havuzu ve terasın dışında spor ve spa tesisleri, bowling salonu ile bir de müzik odasına yer verilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın