BIG’den Enzim Gibi Bir Eğitim Yapısı

BIG Kopenhag'da tamamladığı Gammel Hellerup Lisesi ek yapıları için eğitimde "enzim veya bir katalizör" tanımlamasında bulundu.

1.400 m2 alana sahip yapı Kopenhag’ın kuzeyinde bulunuyor. “Sosyal ve yaratıcı gelişim” için eğitim mekanı mottosunu temel alan tasarım sürecinde aynı zamanda okulun artan öğrenci sayısını karşılamak için de çözümler üretilmiş.

Yeni sosyal merkezin çatısı, uzayarak futbol sahasının bir parçası haline geliyor ve seyir alanlarını oluşturuyor.

Gammel Hellerup Lisesi müdürü Jorgen Rasmussen tasarımı şu şekilde değerlendiriyor; “Sonucun sadece yeni bir mekan yaratımı olmadığını, dış mekanda yeni bir keşif alanı yaratıldığını görüdüğümüzde çok heyecanlandık.”

Bjarke Ingels, yapının bir katalizör görevi görerek tamamen yeni bir dönem başlatacağını belirterek, yapıda ahşap ve brüt betonun birlikteliğinin kimlik yaratmada önemli bir araç olarak kullanıldığı belirtiliyor.

BIG, 2013 yılında aynı lisede spor merkezi tasarlamıştı ve ahşap çatı doğramaları ile dikkat çekmişti. Çatının dış mekanda kendini farklı bir mekan olarak ortaya koyması da yapının öne çıkan bir diğer özelliğiydi. Binanın yapımı biter bitmez sosyal merkezin yapımına başlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın