BIG ve Heatherwick Studio Ortaklığı Google’ın Londra Binasını Tasarlıyor

Londra'da tasarlanacak binası için 2013 yılında İngiliz mimarlık ofisi AHMM ile anlaşan Google, "sıkıcı" bulduğu şemayı askıya alıp BIG ve Heatherwick Studio ortaklığıyla anlaştı.

BIG ve Heatherwick Studio, Google’ın Londra’da inşa edilecek yeni binasını tasarlamak için seçildi. Yeni bina, firmanın Londra’daki King’s Cross Kampüsü’nde yer alacak. 60.000 m² ‘lik bina, Google’ın Amerika Birleşik Devletleri sınırları dışında tamamen kendisine ait ilk binası olacak.


BIG ve Heatherwick Studio’nun Google Kalifornia Kampüsü için yaptıkları tasarımdan bir görsel

Teknoloji devi, Londra binası için 2013 yılında İngiliz mimarlık ofisi Allford Hall Monaghan Morris ile anlaşmış; fakat 2016’nın baharında AHMM ile yollarını ayırmıştı. Söylentilere göre, Google’ın CEO’su Larry Page hazırlanan şemayı “sıkıcı” buldu, ardından şirketin Kaliforniya ofisinin de tasarımını yapan Heatherwick ve Ingels ekibiyle anlaşıldı. Bjarke Ingels ve Thomas Heatherwick yeni tasarlayacakları yapıyla ilgili ortak açıklamalarında:

“ABD ve Birleşik Krallık’taki Google binalarında ortak, uluslararası bir dili dayatmaktansa King’s Cross sakinlerine ve yerin ölçeğine uygun bir ilginçlik yaratmaya çalışıyoruz. Silikon Vadisi’nde başlayan hareket, netliği ayrıksı olmakla harmanlayan ve inovasyonu tarihe bağlayan binada, Londra’nın tren hangarlarıyla buluşacak.” diyor.

Heatherwick ve Ingels ortaklığının tasarlamakta olduğu Google binası, Pancras Meydanı etrafında yapılan 3 büyük iş kampüsünün sonuncusu olacak. 


BIG ve Heatherwick Studio’nun Google Kalifornia Kampüsü için yaptıkları tasarımdan bir görsel

Etiketler

Bir yanıt yazın