BIG-Bjarke Ingels Group’un ABD’deki İlk Devlet Okulu Projesi: The Heights

BIG-Bjarke Ingels Group’un Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk devlet okulu projesi olan The Heights, farklı bir eğitim ortamı yaratıyor.

Arlington’daki Rosslyn-Ballston Corridor üzerinde yer alan The Heights, mevcut iki ortaöğretim okulunu (H-B Woodlawn Program ve Eunice Kennedy Shriver Program) bünyesinde barındırıyor. BIG ve LEO A DALY tarafından tasarlanan, yaklaşık 17.000 metrekarelik bir alanı kapsayan okulda 775 öğrenci yer alıyor.

Üç taraftan yol ve Rosslyn Highlands Park’ın bir kısmı ile sınırlandırılmış kompakt bir kentsel alan içerisinde yer alan The Heights, sabit bir pivot noktası etrafında dönen beş adet dikdörtgen kütleden oluşuyor.

Her katın üstündeki yeşil teraslar, sınıfın bir uzantısı haline geliyor ve hem öğrenciler hem de öğretmenler için iç-dış mekan öğrenme ortamı oluşturuyor.

Wilson Bulvarı’ndan okula gelen öğrenciler, öğretmenler ve personel, üç kat yüksekliğinde bir lobi tarafından karşılanıyor. 400 kişilik konferans salonu, ana spor salonu, kütüphane, resepsiyon ve kafeterya dahil okulun ortak alanlarının çoğu, merkezi bir konumda ve doğrudan lobiye bitişik.

Okulda yer alan topluluk odaklı programlara kolay erişim, bina boyunca halkla etkileşimi teşvik ediyor, ortak alanlar arasındaki görsel bağlantıyı arttırırken sıcak bir ortam yaratıyor. Diğer özel öğrenci alanları arasında bir sanat stüdyosu; bilim ve robot laboratuvarları; müzik prova odaları ve iki sahne sanatları tiyatrosu bulunuyor.

Öğrenciler merkez merdivenden girnce,  farklı renk tonları ile karşılanıyor. Her sınıf kendi rengiyle tanımlanıyor, sezgisel yönlendirme ile zeminden gökyüzüne canlı bir sosyal atmosfer oluşturuluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın