BIG, 13. Venedik Bienali’nde

BIG ve TENU işbirliği ile Julie Hardenberg ve Inuk Silas Hogh'un Air + Port'u, Danimarka Pavyonu'ndaki “Possible Greenland”ın bir parçası olarak, Grönland'ın içinde olduğu potansiyelleri ve zorlukları keşfediyor, ülkeye küresel bir ilgi kazandırıyor.

Bugünlerde Grönland’ın siyasi gündemini, doğal kaynakları akla getiren Nuuk Uluslararası Erişilebilir Havaalanı ve sermayeyi arttıran bir endüstriyel liman oluşturuyor. Varolan verimsiz hava ulaşım sistemi, gelecekteki dünya denizcilik haritasının tek merkezi olan Grönland’daki iklim değişikliğinin patlak vermesiyle birleşmiş durumda. Grönland Ulaştırma Komisyonu Nuuk’un güneyindeki Angisunnguaq’da Grönland’a bağlanmak için yeni bir merkez belirledi.

Bjarke Ingels, bu konuda Grönland’ın dünya ekonomilerinin merkezi konumundaki Avrupa, Asya ve Amerika için önemine dikkat çekti. Bugün Grönland’a ulaşımın tek yolunun havayolu olduğunu fakat varolan ulaşımın eski ve boş uçaklarla ve çok yüksek fiyatlarla yapıldığını söyledi. Air + Port ile birlikte Avrupa ve Amerika arasında bir transit yolu olacağını, bunun potansiyel geçiş turizmini arttırıp yerel ulaşım için fiyatları azaltacağını ifade etti. “Air + Port”da su ve hava yolunun bir araya gelmesi küresel bir yatırımla yerel bir sorunu çözüyor, global altyapı ile sosyal altyapı bir araya geliyor,” dedi.

Air + Port, büyük bir altyapı geliştirmesi için iki ayrı yatırım yapmak yerine iki ulaşım sistemi arasında simbiyotik bir ilişki kuruyor.

Danimarka Pavyonu – “Possible Greenland”

Danimarka Mimarlık Merkezi liderliğinde ve Minik Rosing & Nord Architects küratörlüğündeki “Possible Greenland”, küreselleşen dünyada siyasi, kültürel ve iş gücü açısından Grönland için bir fikir vermeyi amaçlıyor. Danimarka Pavyonu’ndaki sergi, görüntü, film ve eserler yoluyla “Greenlandness” deneyimi yaşatıyor. Çeşitli perspektiflerle Grönland’da ki tehditleri ve fırsatları araştırıyor.

Proje Künyesi

Ortaklar: Bjarke Ingels, Andreas Klok Pedersen, Jakob Lange
Proje Lideri: Soren Martinussen
Ekip: Jesper Victor Henriksson, Lucian Racovitan, Eric de Haan

Etiketler

Bir yanıt yazın