Bi’ Dakika Bi’ Şehir I Kuş Bakışı Mardin

Süper Kent Mardin dosyası kapsamında gözlerimizi şehrin semalarına çeviriyoruz. Drone çekimlerinden oluşturulan 1 dakikalık video çalışması Mardin'in akıllara kazınan siluetini farklı bir "boyut"tan sunuyor.

Drone teknolojisi son yıllarda hayatımıza hızlı bir giriş yaptı. Geniş kullanım alanları sunan cihaz şehircilik alanında da önemli avantajlar sunuyor. Şehir plancısı Faik Gönül, drone teknolojisini kullanarak yaptığı çekimlerle şehri çok boyutlu olarak gözler önüne seriyor. Drone çekimlerinden oluşan “Bi’ Dakika Bi’ Şehir” serisinin üçüncü durağı Mardin.

Serinin yönetmeni Faik Gönül, Mardin çalışmasını şu cümlelerle tarif ediyor:

“Bir şehrin ruhu elbette sokaklarındadır. Fakat Mardin’de dolaşırken nasıl eşsizliğin içinde olduğunuzu algılamakta güçlük çekebilirsiniz. Çünkü Mardin bütünü kaçırmaya neden olabilecek eşsiz detaylarla doludur. Detaylar bütüne olan iştiyakı artırır ve insan bir kuş olup uçmak ister. Kuş olup uçarsa bu toprakların ev sahipliği yaptığı medeniyetlere kanat çırpabileceğini hisseder; kalbi tarif edilemez bir sonsuzluk ile dolar. Bu duygudan hareketle Mardin’i drone ile çekmeyi uygun buldum. Böylece kuş bakışıyla Mardin’i izleyebilecek, Mardin’in bütününü algılayacaksınız. Görüntülere baktıkça bir kubbeye konmak, bir sokağa inmek, bir mekanda kahve yudumlamak isteyeceksiniz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın