Beyoğlu’na yapılması öngörülen otel projeleri

Şehrin kalbinin attığı Beyoğlu'nda bugüne kadar yapılan otel sayısı hayli fazla. Bunlardan biri Ciner Grup'un bölgede açtığı İstanbul Park Otelleri.

Eski Başbakan Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller’in de bölgede yatırım bedeli 23 milyon doları bulan Pera Rose, Pera Tulip ve Tulip City olmak üzere üç tane oteli bulunuyor. Bölgede eski futbolcu Emre Aşık da, Beyoğlu’nda 123 yıllık tarihi binayı 28 odalı bir butik otele dönüştürdü. Emre Aşık, Odda Hotel’i bu sene açtı. Odda Hotel Balo Sokak’ta bulunuyor.

Emlak Rotası Dergisinden Şebnem Özçelik’in haberine göre 21 bin yatak kapasitesine sahip Beyoğlu’nun artan talebi karşılayabilmesi için 30 bin ilave yatak kapasitesine ihtiyacı var.

Bölgede bulunan 19.yüzyıl Fransız mimarisine sahip Meşrutiyet Caddesi’ndeki 34 numaralı bina da, Miapera ismiyle otel olarak hizmet vermeye başladı. Miapera Hotel 61 odadan oluşuyor.

Serdar Bilgili’nin otel projesi

Bölgeye otel yatırımı yapan isimler bununla da sınırlı değil. Ayrıca, Beşiktaş Kulübü eski başkanlarından Serdar Bilgili Eski Amerikan Konsolosluğu’nu otel yapacak. Uzun süredir boş olan ve 5 dönüm içinde 3 ayrı bloktan oluşan bina, şimdi Bilgili Holding bünyesinde 110 odalı çok özel butik bir otele dönüşecek. 40 milyon Euro yatırım yapılacak otelin 2012 Eylül’ünde açılması planlanıyor.

Dilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı İskender Dilek ise, bölgede 133 odalı oteli otel açacak. 60 milyon dolar yatırım bedeline sahip otelin 2012 Aralık’ta açılması planlanıyor.

Martı Otel İşletmeleri de Park Enerji şirketine ait 11 katlı binayı kiralayarak 300 odalı, 5 yıldız bir otel açacak. 2012 ilkbaharında açılması planlanan otel 22 bin metrekarelik alanda hayata geçecek.

Bölgede üstlendiği projelerle adından sık sık söz ettiren Galata A.Ş’den alınan bilgilere göre firma, Galatasaray bölgesinde tarihi özellikli bir üçleme gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Ciner Sarkusyan Han’ı otel yapacak

Yine Bankalar Caddesi’ndeki Sümerbank Binası’nı 2010 yılında Simurg Turizm’in sahibi Timur Özdemir’den 9 milyon dolara satın alan işadamı Yılmaz Ulusoy, binayı otele dönüştürüyor. Otel 2012′de hizmete açılacak. Beyoğlu’ndaki tarihi yapılarla ilgilenen Ulusoy, buralarda butik otel açmak istiyor. Ulusoy’un hedefi 2015′e kadar 5 butik otel açmak. Sarkuysan Han’ı almak için çok uğraşan Ulusoy, hanı Ciner Grubu’na kaptırdı.

Turgay Ciner’in sahibi olduğu Park Elektrik, Sarkuysan’ın Şişhane’deki binasını geçtiğimiz ağustos ayında 30.5 milyon dolara satın aldı. Nizam Hışım’ın verdiği bilgiye göre tarihi Sarkuysan Han’ın kaderi de otel olmak.

Etiketler

Bir yanıt yazın