Beyoğlu Belediyesi’nin Tarihi Binasında Restorasyon Tamamlandı

2012 yılında Şişhane'deki Beyoğlu Belediye Başkanlığı binasında başlatılan restorasyon tamamlandı.

1879-1883 yılları arasında İtalyan mimar Giovanni Battista Barborini tarafından inşa edilen, Osmanlı’nın ilk belediye binası Altıncı Daire-i Belediye’de süren restorasyon tamamlandı. Beyoğlu Belediye Başkanlığı olarak hizmet veren binada belediye tarafından 2012 yılında başlatılan restorasyon büyük tartışmaları beraberinde getirmişti. Mimarlık tarihi profesörleri “çağdaş koruma ve restorasyon ilkeleriyle bağdaşmayarak tarihi yapısına zarar verilmiş” diyerek projeyi eleştirmişti

Beyoğlu Belediyesi tarafından tamamlandığı duyurulan restorasyon kapsamında 2.400 metrekarelik kapalı alan ek binalar ile 7.000 metrekareye çıkarılmış ve belediye hizmetlerinin sürdürülebileceği fonksiyonlar eklenmiş. Yenilenen Beyoğlu Belediye binasında; meclis salonu, fuaye alanı, başkanlık, toplantı odası, konuk ağırlama salonu, başkan yardımcısı odaları, müdürlükler, hizmet birimleri, dış ilişkiler ofisi, meclis grup odaları, sanat galerisi, resepsiyon, kafeterya ve restaurant gibi birimler bulunuyor. Binada aynı zamanda sempozyumlar, sergiler, uluslararası ağırlamalar ve resepsiyonlar gibi organizasyon ve etkinliklerin de gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

Restorasyon projesi hakkında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Belediye Binası’nın yeni Türkiye vizyonunun eseri olduğunu söylerken kentsel dönüşüm kapsamında binalarını yenileyecek mülk sahipleri için de örnek teşkil ettiklerini dile etirerek “Tarlabaşı, Okmeydanı, Sütlüce ve Kasımpaşa’da on binlerce insanı ilgilendiren dönüşüm projelerimiz ilerliyor. Bu semtlerin dönüşümünün hangi standartlarda yapılacağı sonuçta vatandaşlarımızın nasıl binalarda ve nasıl bir çevrede yaşayacağına da yine bu bina ile bir örnek oluşturmak istedik” dedi.

Restorasyonu tamamlanan 158 yıllık tarihi binanın açılışı cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın