Beyaz Bir Çakıl Taşını Andıran Pinwheel House

Parlak beyaz beton panellerle kaplı Pinwheel House, İtalya'da bulunuyor. JM Architecture tarafından tasarlanan ev, pentagonal bir plana sahip.

Ev sahibinin JM Architecture’dan “tek isteği” evin, hem yakındaki Maggiore Gölü’nü hem de çevredeki vadileri izleme imkânı sağlaması olmuş.

“Bu küçük araziye sığacak kompakt bir ev için çeşitli tasarım seçeneklerini keşfederken yapı kısıtlamaları ve müşterinin istekleri basit bir pentagon geometrisiyle sonuçlandı. Beş yapı köşesi, topoğrafyadaki varlığını yumuşatmak ve dış kabuğun sürekliliğini vurgulamak için yuvarlatıldı.”
Jacopo Mascheroni

Zemin katta, bir çalışma odası, mutfak ve oturma alanı, iki yatak odası ve banyo ile çevrelenmiş. Evin merkezindeki dairesel tavan penceresiyle aydınlatılan bir merdiven, bodrum katta bir film odası ve depolama alanlarına yönlendiriyor.

Beşgen planın dört kenarında bulunan pencereler aracılığıyla her odanın çevredeki manzarayı kesintisiz bir şekilde görmesi sağlanmış. Pencereler, dışarıdan gelen parlamayı engellemek için dışarıya doğru çıkan alüminyum kepenklerle korunuyor.

Dış cephesinin şık beyaz dokusu, Pinwheel’ın iç mekanına da taşınmış. Yatak odalarını yaşam alanından ve mutfaktan ayıran kıvrımlı beyaz sıvalı duvarlar bulunurken mutfakta beyaz dolaplar ve mobilyalar yer alıyor.

Çalışma odasındaki sürgülü kapı, ağaçla çevrili ve beyaz çakıl taşlı avluya açılıyor. Gece aydınlatması, yukarıya doğru uzanan elemanlar ve evin çevresini saran bir ışık şeridiyle yapılıyor.

Pinwheel’ın ısıtılması ve sıcak suyu, yakındaki küçük bir fotovoltaik çiftlik tarafından beslenen bir ısı pompası sistemiyle sağlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın