Betondan Taşınmaz Pinpon Masaları

Mimar Murray Barker ve sanatçı Laith McGregor, masa tenisinin yaygınlaştırılması amacıyla, kamusal mekanlar için monolit beton levhalardan iki pinpon masası tasarladılar...

İngiliz tasarımcılar Murray Baker ve Laith McGregor’un tasarımı olan taşınmaz pinpon masası “Monoliths”in yapımında beton kullanılmış. 


Pinpon masası üzerinde bulunan ve oyunun kurallarını belirleyen çizgiler, masanın inşasında kullanılan bakır tellerin oksitlenmesiyle oluşuyor. İki oyuncunun alanlarını ayıran filenin de betondan üretildiği Monoliths, aynı zamanda izleyiciler için küçük bir tribüne de sahip.

Açık renkteki masa, piramit formunda bir taban ve düz bir oyun yüzeyinden oluşuyor.

Tasarladıkları ikinci masa, kullandıkları demir oksit pigmentlerinin etkisiyle siyah renge sahip. Tabanı ters dönmüş bir merdiven gibi görünüyor ve içecek saklamak için tasarlanmış küçük bir bölümü var.

Melbourne’da Monash University Museum of Art’ın (MUMA) kamusal sanat programı için tasarladıkları pinpon masaları heykelsi yapıya sahip. İkili tarafından kamusal mekanlarda masa tenisinin yaygınlaştırılması amacıyla tasarlanan Monoliths, Avrupa’da bazı parklarda yerini almaya başladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın