BETONART Yazarları ve Okurları 47. Sayı İçin MIXER’de Buluştu

BETONART Yazar Buluşmaları artık Mixer'de düzenleniyor.

Her sayıda farklı bir konuk editör işbirliği ile farklı bir temada hazırlanan mimarlık, tasarım ve sanat dergisi BETONART, ele aldığı tema paralelinde o sayının konuk editör ve yazarlarının katılımıyla kendi ofisinde düzenlediği buluşmaları Mixer’e taşıyor.

Dergiye katkıda bulunanların hem dergi ekibiyle hem de birbirleri ile tanışma, görüşme fırsatı bulduğu, dergi ekibi, konuk editör ve yazarlarla o sayının hikayesinin paylaşıldığı, sayfalara sığmayanların, akıllara takılanların hep birlikte tartışıldığı, tema ile sınırlı kalmayıp mimarlık, tasarım ve sanata dair gündemde ne varsa hepsinin konuşulduğu ‘BETONART Yazar Buluşmaları’ artık Mixer’de düzenleniyor.

Okurların katılımı ile de genişleyen Mixer’deki BETONART Yazar Buluşmaları’nın ilki TÇMB ve VitrA’nın katkılarıyla, 9 Ocak 2016 Cumartesi günü mimarlık tarihinin en tartışmalı isimlerinden Adolf Loos üzerine, Can Onaner ve Yehuda Safran konuk editörlüğünde hazırlanan “Adolf Loos ve Askıya Alınmış Diyalektik” temalı özel sayı için gerçekleşti.

BETONART yazarlarının ve okurların yoğun katılımı ile başlayan etkinlik kısa bir sohbetin ardından kokteyl ile devam etti. Yayın Koordinatörü Çağlan Becan kısaca BETONART’tan bahsetti. Genel Yayın yönetmeni Neslihan Şık, BETONART’ın yayın sürecine, son 4 yıldır Binat İletişim ve Danışmanlık tarafından, konuk editör ile tematik olarak hazırlanan dergideki yeniliklere ve son sayının hikayesine, yayın kurulu üyesi aynı zamanda 47. sayının da yazarlarından olan Saitali Köknar konuk editör ile çalışmanın mimarlıktaki yansımalarına değindi. 47. Sayının konuk editörlerinden Can Onaner öğrenciliğinden itibaren Loos ile olan hikayesini ve dergi sürecini anlattı. “Benim için Loos’un en önemli yönü kendisine karşı gelmesi ve bunu kendisine ihanet etmeden yapabilmesi” diyen Can Onaner, Loos’un bu ikilemlerinin 47. sayıda nasıl ele alındığından, Loos’un modernite ile olan ilişkisinin incelendiği ilk bölüm ve daha psikanalitik incelemelerin yer aldığı ikinci bölümdeki yazılardan ve bu sayının yazarları Yehuda Safran, Saitali Köknar, Georgi Stanishev, Levent Şentürk, Aydın H. Polatkan, Marco Pogacnik ve Elias Guenoun’dan bahsetti.

Etiketler

Bir yanıt yazın