Betonart Yaz Okulu’nda İlk Gün Tamamlandı

9 gün sürecek olan Betonart Yaz Okulu'nun ilk gününde neler oldu?

Isparta’ya sabah saatlerinde ulaşan öğrenciler, kalacakları misafirhane olan Süleyman Demirel Üniversitesi Çiftçi Eğitim Merkezi’ne yerleşmelerinin ardından Batı Kampüs yemekhanesinde ilk yemeklerini yediler ve Mimarlık Fakültesi stüdyosunda gerçekleştirilen açılışa katıldılar. Açılışta Betonart Mimarlık Yaz Okulunun koordinatörlüğünü yürüten TÇMB Kurumsal İletişim Sorumlusu Handan Kırımtay, 11. yılını kutlayan Betonart Yaz Okulu hakkında genel bilgilendirme yaptı. Ardından küratör İstanbul Teknik Üniversitesi Öğr.Gör. Doç.Dr. Sait Ali Köknar ve Burcu Serdar Köknar 9 gün gibi sürede tamamlanacak olan yaz okulunda uygulanacak olan Süleyman Demirel Üniversitesi Batı Kampüsü’ndeki kamusal alan tasarımı ile ilgili çalışma sürecine ilişkin bilgi verdiler.

Öğrenciler rölöve, görsel belgeleme ve kampüs içi analiz olmak üzere üç çalışma grubuna ayrıldılar. Daha sonra bu üç grup çalışma alanına dağılarak saha çalışmasına başladılar. Bu esnada çalışma alanında uygulamaya yönelik hafriyatlar yapıldı, Göltaş Çimento Fabrikasından gelen ağaç sökme makinası ile sahada bulunan köknar ağacı doğu kampüsündeki tıp fakültesinin acil girişine nakledildi ve dikildi. Ardından öğrenci gruplarının yaptığı bu çalışmalar ve tasarım süreci üzerinde konuşmak amacıyla mimarlık fakültesi stüdyosunda toplanıldı. Öğrenciler, burada verilen tasarım kararlarından ardından Göltaş Fabrikası’na giderek akşam yemeklerini yediler.

Akşam saatlerinde kalacakları misafirhaneye dönen öğrenciler, gündüz çalışmalarını toparlamak üzere tekrar çalışmaya koyuldular. Gece 22.30’da toplanan grup genel olarak çalışmalarını değerlendirdiler ve Burcu ve Sait Ali Köknar’ın sunumunu izlediler. Yolculuklarının ve günün yorgunluğunu taşıyan öğrenciler geç saatlerde odalarına ayrıldılar.

Etiketler

Bir yanıt yazın