Betonart Yaz Okulu Tam Gaz Devam Ediyor!

9 gün sürecek olan Betonart Yaz Okulu'nda 2. günü tamamlandı.

1. gün yarım kalan rölöve ölçümleri tamamlandıktan sonra, yine ilk gün yapılan kampüs içi analizler doğrultusunda tasarım sürecine başlanıldı. Öğrenciler, her biri belirli kriterlere sahip olan dört tasarım grubuna ayrıldılar.

1. Grup; alana neden gidilmeli, kentle ilişki nasıl kurulmalı, mevcut gridal yapıya nasıl bir gönderme yapılmalı gibi soruların cevaplarını arayan bir tasarım yaklaşımı içinde oldu.

2. Grup; belirli röper noktalarından çıkan ışınlar arasında dolu boş dengesi yaratarak kentsel bir plastikle yeni bir referans alanı oluşturmayı hedefledi.

3. Grup; çalışma alanın sahip olduğu fiziksel potansiyellerden biri olan şevi kullanıp aynı zamanda da alana girişte belirgin olan aksı da temel alan bir tasarımı amaçladı.

4. Grup; belirli mekânlardan ışınlar geçirmek ve farklı açılardan manzaraya yönelmeyi sağlamanın yanı sıra mevcut peyzajda bulunan sekizgen formun etrafında teğet çalışan elamanlarla bu yaklaşımlarını destekleme fikrini savundu.

Saat 17.00 da bu dört grup yaptıkları tasarımları Beteonart Yaz Okulu moderatörlerinden oluşan bir jüriye sundular. Jüriye yapılan sunumdan sonra akşam yemeklerini yemek için okuldan ayrılan öğrenciler, saat 20.00′ da tasarım kararlarının verilecek olduğu jüri için tekrar toplandı. Bu jüride moderatörler, bir önceki sunumlardan yaptıkları çıkarımlarla, sonuç ürün olacak tasarım için belirledikleri temel kriterleri öğrencilere sundular. Bu toplantıdan sonra birleşen gruplar tasarımlarını saat 04.00 civarında tamamladılar ve Betonart Yaz Okulu’nun ikinci günü böylece sona erdi.

Isparta’da olanları günbegün Betonart Yaz Okulu etiketinden takip edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın