Betonart Mimarlık Yaz Okulu Devam Ediyor

Betonart Mimarlık Yaz Okulu'nun 12.sinde neler oluyor?

6 Temmuz 2013 – 5. Gün

Proje aplikasyonu için alternatif yer önerildi ve gezsisi yapıldı. Sabah saat 9.00’da çalışma grupları, Burhaniye Belediye Başkanı’na ikinci sunumu yapmak üzere otelden ayrıldı. İskele alanında yapılacak proje çalışması yapılan sunumun ardından oy birliğiyle kabul edildi. Ardından belediye başkanı ile birlikte Kuvay-i Milliye Müzesi ziyaret edildi. Proje alanında kullanılacak malzeme seçimi için Fen İşleri Müdürlüğü’nde toplanıldı.

7 Temmuz 2013 – 6. Gün

Sabah saat 8.30’da şantiye alanına gidildi Şantiye alanına varıldığında sert zemin malzemelerinin kaldırılmış olması çalışmayı hızlandırdı. Projeye ait düşey elemanların zemin aplikasyonu böylelikle daha kolay yapılmış oldu. Ardından iş makinesi ile temel kazısı gerçekleştirildi. Düşey elemanların demir donatıları yerleştirildi.Saat 18.00’da temellerin beton dökümü yapılarak, şantiye alanındaki günlük çalışma tamamlandı. Saat 20.00’da küratör Mehmet Erkök başkanlığında moderatörler ve öğrenciler değerlendirme toplantısı yaptı. İş planı gözden geçirilerek, duvarlar ve zeminlerde kullanılabilecek malzeme önerileri tartışıldı. Saat 22.00’da akşam yemeği ve eğlence düzenlendi.

8 Temmuz 2013 – 7. Gün

Öğrenciler saat 8.30’da şantiye alanına gitmek üzere otelden ayrıldılar. Saat 12.00’a kadar kalıplar çakıldı. Yapılan değerlendirme ardından kalıpların, dökülecek betonun niteliğine uygun olmadığı görülerek kalıpların sökülmesine karar verildi. Bu nedenle öğrenciler saat 18.00’da şantiyeden ayrıldılar. Yerinde yerleşen beton niteliğine uygun olan malzemeler temin edildi. Stil çalışma grubu, beton plaklarda bulunan stilize edilmiş yöreye özgü sumru kuşu figür imalatı için marangoza gitti. Sabah saat 5.30’a kadar toplamda altı adet stilize edilmiş figürler imal edilerek 1/1 ölçeğinde boyutlandırıldı. Zemin çalışma grubu ise, saat 15.00’a kadar projenin zemine aplikasyonu ile ilgili kot, yeşil alan, sert zemini ve zemin malzemesini ele alan ortak bir tasarım gerçekleştirdi. Ardından bu çalışmaya ait detaylar projelendirildi. Saat 22.00’da toplantı yapılarak seçilecek malzeme listesi hazırlandı ve şantiyedeki iş bölümüne karar verilerek görev dağılımı yapıldı. Çalışmaların hızlı ilerlemesi açısından bir şantiye şefi ve dört yardımcı seçildi. Uygulama projesi ve peyzaj düzenlemesi projelendirmesi gruplar halinde yapılarak çizildi. Öğrenciler saat 8.00’da şantiye alanında toplanmak üzere ayrıldılar.

Etiketler

Bir yanıt yazın