Betonart Mimarlık Yaz Okulu Başladı

2002 yılından beri TÇMB (Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği)’nin “BETONART” markası altında mimarlık öğrencilerine yönelik düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 14.sü, OYAK Ünye Çimento’nun desteğiyle Ünye/ORDU’da 30 Ocak Cumartesi günü yapıldı.

Çalışmanın ilk günü TÇMB adına Sabit Uslu ve OYAK Ünye Çimento Genel Müdürü Yıldıray Yıldız’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Yıldız, mimar adaylarına hem Ünye Çimento hem de sektör hakkında bilgiler verdi. OYAK Beton’dan Bora Yağlı’nın beton üzerine teknik bilgiler içeren “Beton ve Hazır Beton” başlıklı sunumuyla devam eden açılışta, OYAK Betonun üstlendiği Marmaray, Avrasya Tüp geçidi, Tüneller, İzmit Körfez Geçişi asma köprüsü, CSO gibi kendi alanında öncü olan projeler anlatıldı. Sabah oturumu küratör Seçil Yaylalı’nın “Betonun Bilindik Hafifliği” teması üzerine bilgilendirmesi ile son buldu. Konuşmaların ardından kısa bir Ünye turu ile bulundukları kenti gezen öğrenciler öğleden sonra ilk tasarım fikirleri üzerinde çalışmaya başladılar. İlk gün Giorgio Caione’nin çağdaş sanatta beton kullanımı üzerine yaptığı sunumun ardından öğrencilerin ilk önerilerinin tartışılmasıyla son buldu.

17 farklı üniversiteden 20 mimar adayının katıldığı atölye, mimarlık öğrencilerinin malzeme olarak betonun potansiyellerini ve uygulama tekniklerini deneyimleyerek öğrenmelerini amaçlıyor. 7 Şubat tarihine kadar sürecek çalışmada öğrencilerin “Betonun Bilindik Hafifliği” temasını baz alarak bir kent mobilyası tasarlamaları hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın