Beton İstanbul

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin'e göre, İstanbul’da yeşil alan oranı yüzde 2,20. İncelenen 33 metropol içerisinde İstanbul sondan 2. sırada yer alıyor.

TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2017 Bütçe görüşmeleri sırasında bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na “Betonkente dönüştürdüğünüz İstanbul için vicdani ve manevi olarak suçluluk duygusu hissediyor musunuz” sorusunu yöneltti.

Sondan ikinci

“Plansız büyüme, çarpık kentleşme ve partinizin yıllardır bitmek bilmeyen rant ve beton sevdası yüzünden dünyanın en güzel şehri, İstanbul, kuraklık tehlikesine adım adım yaklaşıyor” diyen Didem Engin, İstanbul’da halka açık yeşil alanların azlığına değindi. Halka açık yeşil alan açısından dünyadaki metropolleri kıyaslayan uluslararası bir araştırmaya göre İstanbul’da yeşil alan oranının yalnızca yüzde 2.20 olduğunu söyleyen Didem Engin, bu oranın Londra’da yüzde 33, Madrid’de yüzde 35, Singapur’da yüzde 47, Moskova’da yüzde 54 olduğunu sözlerine ekledi.

Engin, incelenen 33 metropol içerisinde İstanbul’un sondan 2. sırada yer aldığını vurguladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın