Beton Gökyüzü

Avustralyalı fotoğrafçı Gisela Erlacher geçtiğimiz yirmi yıldır çalışmalarının çoğunu kent mekânını ve banliyöleri belgelemeye adamış.

Sanatçı son serisi “Skies of Concrete/ Beton Gökyüzü”nde otoyolların ve üstgeçitlerin altındaki gizlenmiş mekânları araştırıyor.

Serideki fotoğraflar sadece sanatçının bu devasa beton ucubelerden ne kadar etkilendiğini değil, bu unutulmuş mekânlara kendilerini saklamayı seçmiş insanların, oraları nasıl kullanıldıklarına dair duyduğu merakı da açığa çıkarıyor.

Viyana’da yaşayan sanatçı Uncube dergisinde yayınlanan söyleşisinde ilk imajları yıllar önce Viyana’da yakaladığını daha sonra Çin’de de benzer bir konuyla karşılaştığını söylüyor ve ekliyor: “Orada yaşayan insanların nasıl bir mekânsal baskı altında yaşadıklarını anlayabilmek için çok da fazla bir hayal gücüne sahip olmanıza gerek yok.”

Erlacher söyleşide vahşi, planlanmamış, tesadüfi olanı; az veya çok farkında olarak tasarlanmış kentsel çevreleri ve bu gibi durumlar içindeki absürt potansiyeli arama eğiliminde olduğunu söylüyor.

Şöyleşinin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.uncubemagazine.com/blog/15777161

Etiketler

Bir yanıt yazın