Beton Blok Şirketi İçin Showroom

Hooba Design Group, İran'ın Kerec kentinin banliyölerindeki beton blok üretim fabrikasının teşhir salonlarını ve idari alanlarını barındıran bir bina tasarladı.

Mimarlık ofisinden, fabrika binalarındaki eski teşhir salonunun yerine yeni bir  showroom oluşturması istenmiş. Hooba Design Group da buna yanıt olarak, Aptus’un fabrikasında üretilen kendi yapı malzemelerini kullanarak yeni bir bina inşa etmiş.

Aptus Factory Showroom, çoğunlukla endüstriyel binalar, bazı tarım alanlarının ve konutların bulunduğu bir banliyöde yer alıyor.

Mimarlık ofisinin planı, konseptin gelecekte Aptus veya diğer şirketler için daha da genişletilebilmesine imkan tanıyor.

Hooba Design Group, endüstriyel iç mekan ile çevredeki manzara arasında bir denge oluşturmak için 320 metrekarelik showroomu yeşilliklerle bölünmüş bir dizi tek katlı hacim olarak tasarlamış. Binada, üç kapalı showroom, iki konferans odası, satış odaları ve idari mekan bulunuyor.

“Maliyet verimliliği göz önünde bulundurularak, şirketin beton bloklarının binanın kabuğunun tamamını oluşturan tek malzeme olarak kullanılmasına karar verildi. Yeşilliklerle çevrili devasa bir ‘kutu’ yaratmak yerine, hacmi bağımsız ve işlevlerine göre karakterize edilen daha küçük kutulara böldük.” 
Hooba Design Group kurucusu Hooman Balazadeh

Büyük cam pencereler ve delikli beton blok duvarlar, kutular arasında şeffaflık yaratarak ziyaretçilerin binanın diğer bölümleriyle görsel bir bağlantı kurmasına aynı zamanda diğer mekanları keşfetmesine olanak tanıyor. Seramik zeminli ve bol yeşillikli bir balık havuzu gri beton bloklara renk katıyor.

Hooba Tasarım Grubu, hem şirketin kendi ürününe hem de iç ve dış mekan arasındaki bağlantıya daha fazla önem vermek için binaların renk paletini olabildiğince sınırlamaya karar vermiş.

Malzemenin büyük bir kısmı fabrikada yerinde üretilmiş ve bu da malzeme kaynağı, taşıma ihtiyacını ortadan kaldırmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın