Besin Piramidinden İlhamla Yapı Malzemesi Piramidi

Besin piramidinin grafik dilinden yola çıkılarak Royal Danish Academy Centre for Industrialised Architecture (CINARK), tarafından 2019 yılında poster olarak yayınlanan Construction Material Pyramid (Yapı Malzemesi Piramidi)'in dijital versiyonu geliştirildi.

Yapı Malzemesi Piramidi’nin dijital versiyonu, örnek olarak farklı malzeme kategorileri arasındaki veya aynı kategorideki malzeme türleri arasındaki CO2 ayak izlerini karşılaştırmayı ayrıca, farklı malzemelerde farklı türde çevresel etkilerin görülmesini mümkün kılıyor.

Piramit, böylece somut, etkileşimli bir hesaplama aracı sunarken aynı zamanda malzemelerin piramitteki konumu ve daha sonra proje tasarımındaki yeri hakkında daha ayrıntılı çalışma yapma imkanı sunuyor. Buradaki amaç, bireysel yapı malzemelerinin göreli sürdürülebilirliğine ilişkin hızlı bir genel bakış elde etmeyi sağlamak.

Yapı Malzemesi Piramidi’nin, tıpkı gıda piramidi gibi, inşaat piyasasında iş yaparken, bir ev satın alırken, yeniden inşa ederken veya sadece daha fazlasını isterken doğru çevresel seçimler yapmak konusunda herkes için çok önemli bir rehber olabileceğine inanılıyor.

Yapı Malzemesi Piramidi’nin dijital versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın