Beşiktaş’a Kent Müzesi Geliyor

“Kentleri Besleyen Nehir Kültür Sanat” başlığıyla yeni sezonun etkinliklerini duyuran Beşiktaş Belediyesi, Başkan İsmail Ünal’ın dün düzenlediği bir basın toplantısıyla geçtiğimiz sezonun rakamlarını ve yeni projelerini duyurdu.

Demokrasinin gelişmesi ve özgürlüklerin artması için kültür sanata önem verdiklerini söyleyen Ünal, yeni kurulacak kent müzesinin ve 400 metrekareye yayılacak butik bir müzenin müjdesini verdi. Ünal, kent müzesinin Beşiktaş Belediyesi’nin ve Beşiktaş Kaymakamlığı’nın bulunduğu alanda yer alacağını belirtti. Adnan Çoker, Ara Güler, Komet, Mustafa Ata, Balkan Naci İslimyeli, Mehmet Güleryüz gibi 35 sanatçı tarafından, 1993’teki Sivas katliamında ölenlerin anısına hazırlanan “Unutmayacağız” adlı serginin eserleri de daha sonra kurulacak butik müzede yerini alacak.

Beşiktaş Belediyesi’nin bir başka önemli faaliyeti ise 4. Levent’te kamusal alana yayılmış ve senelerdir metruk durumda olan Bedri Rahmi Eyüboğlu, Sabri Berkel, Eren Eyüboğlu, Ercüment Kalmık, Ferruh Başağa ve Nurullah Berk’e ait 20 mozaik eserin restore edilerek koruma altına alınacak olması. Edebiyat alanında da çeşitli faaliyetlerin yer alacağı etkinlik programında Beşiktaş’ta yaşamış edebiyatçıların bulunacağı bir edebiyat haritası da hazırlanacak. 15 yıldır Beyoğlu’nda düzenlenen Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali de artık Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek.

15. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, 12-17 Kasım 2013 tarihleri arasında “Sistem Hatası” başlığıyla Ortaköy’de sanatseverleri ağırlayacak. Beş kültür merkeziyle sanat faaliyetlerini sürdüren ve kültür sanatı mahalle içlerine taşımayı hedefleyen Beşiktaş Belediyesi, geçtiğimiz yıl tiyatro, müzik, opera ve bale gibi sanat dallarında 138.246 sanatsevere ulaşmış. Bu rakamı önümüzdeki yıllarda artırmayı amaçlayan Beşiktaş Belediyesi, şehrin kültür sanat merkezi olmayı istiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın