Beşiktaş İçin Düşleriyle Geldiler

16-18 Mayıs tarihleri arasında Beşiktaş'ta kurulan "Düşlerinle Gel" etkileşimli pano büyük ilgi gördü.

Düşle Beşiktaş Gençlik Festivali için Şehrine Ses Ver ekibince hazırlanan pano, Beşiktaş merkezindeki Demokrasi Meydanı’nda kuruldu. Pano çeşitli insanların fikirleri ve renkleri ile kendine bir yaşama alanı inşaa etmesine olanak sağlarken pano ile çeşitli bakış açılarından kimselerin şehri nasıl kullandıklarını, ilişkinliklerini (aidiyetlerini) ve memnuniyet durumlarını kaydetme fırsatı yakalandı. 

Pano 3 günün sonunda Beşiktaş hakkındaki fikirleri, yaşınıza göre seçtiğiniz renkli iplerle işlenen büyük, renkli bir haritaya dönüştü. Ekip her gün sonunda panoya işlenen ipleri titizlikle tek tek saydı ve fikirleri kayda geçirdi.

Anket ile ilgili değerlendirmede bulunan ekip özellikle gençlerin yoğun katılım gösterdiği pano ile ilgili, çocukların (7-12 yaş arası) da en az büyükler kadar ilgili olduğunu ve soruları bir yetişkin ciddiyetiyle cevapladıklarını belirtiyor ve ekliyor;

Her günün sonunda yaşlara göre sarılan ipleri tek tek sayarak toplarken, insanlar büyük merakla beklediler. Akşamları kuyruk oluşturup yapmaya devam ettiler, biz de bu ilgi karşılığında panomuzu gece yaşamına da dahil ettik. Sabah bir geldik ki, onlarca insan kendi kendine örmüş iplerini, doldurmuş anketini. Panoya zerre kadar zarar verilmemiş, ipler ve hatta makas bile yerli yerinde! Sabah gördüğümüz bu görüntü muhteşemdi!

Bizler öğrendik ki; her yaştan ve her kesimden insanın şehir ve ilişkinlikleri hakkında konuşacakları, aktaracakları varmış. Yeter ki, aktarım şekilleri keyifli ve güvenilir bir hale getirilsin… Sokakta yaşayanların panoyu sahiplenmesi, katılım göstermesi ve ilgi ile takip etmesi de bir diğer mutluluk verici gözlemimizdi. Bizler kendi dünyamızda sonu gelmeyen gündelik koşuşturmanıza saplanmış kalmışken, sokak ışıklarının rahatsız ediciliği gibi şehre ve hayata dair hiç farketmediğiniz gerçeklikleri bizimle paylaştılar.

Festival bitiminden sonra panonun taşınmak üzere konacağı araca “sığmadığını, sığamadığını, sığmak istemediğini” belirten ekip, panonun meydanda kendi yaşamını kurduğunu belirtiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın